Foto: Jan Oddvar Johansen

Bilist kjørte rett gjennom gåseflokken

– Politiet har funnet bilføreren og kalt han inn til avhør

Publisert: 5. juni 2019 0:24.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Jan Oddvar Johansen på Dolmøya fikk en utrivelig opplevelse ved frokostbordet tirsdag morgen. Like utenfor kjøkkenvinduet så han en stor gåseflokk med unger bevege seg over veien, da det kom biler kjørende langs veien.
- Da den ene bilen nærmet seg, så det ut som føreren gira ned, men så kjørte han rett gjennom flokken. Det flakset voksne gjess og gåsunger over alt, forteller Johansen. Politiet fattet interesse for saken etter at "Hjallis" fikk ut frustrasjonen på facebook og tirsdag kveld klarte politiet å finne tak i sjåføren.

Annonser

– En grusom start på dagen

Jan Oddvar Johansen, eller «Hjallis» som de fleste av oss kjenner han som, satt og spiste frokost og morgenkaffen sin i halv åtte tida hjemme på Dolmøya. Utenfor så han en stor flokk med gjess som gikk på naboeiendommen og spiste gress og inntok sin frokost. Totalt sett var det en flokk på 30-40 stykk med mange små gåsunger sammen i flokken, forteller Johansen.

– I det de er ferdig med å spise og skal krysse veien for å gå ned til sjøen, så skjer det. I det de er kommet midt på veien, kommer en sølvgrå SUV kjørende i en helvetes fart. I mine øyne ser det ikke ut som han prøver å bremse, men trør på istedet på, beskriver han på sin egen Facebook-side like etter hendelsen. Imidlertid kjørte han rett gjennom flokken og det flakset gåsunger og voksne gjess over alt, forteller Hjallis.

– Døde fugler i veibanen

Bilføreren kjørte bare videre i følge Johansen, og stoppet ikke opp for å se hva som hadde skjedd. Det lå døde og skadde fugler igjen overalt ved veibanen og Johansen fikk på seg sko for å stikke ned på veien for å sjekke. Det var et forferdelig syn, forteller han.

Foto: Jan Oddvar Johansen

– Det lå døde fugler både i veibanen og utenfor og det var et voldsomt med spetakkel. I tillegg til alle døde var det mange som var skadet, og flere hadde både avrevne vinger og føtter. Det var en stor blodpøl i veibanen og det var bare å gå heim og finne noe for å avlive de som var skadet.

– Jeg fant en spade og fikk avlivet seks fugler, fire gåsunger og to voksne gjess, og samlet opp dem sammen med de som lå døde etter påkjørselen. Totalt ble det elleve fugler Med en spade avlivet han to voksne fugler og fire unger, og fikk samlet opp alle som ble kjørt ihjel av bilen.

I alt elleve fugler fikk han samlet sammen og da han tok turen tilbake på veien litt seinere fant han flere fugler som lå og sprella på veien. De skadde fuglene hadde tydeligvis kommet opp fra grøfta, forteller Johansen som ble skikkelig forbanna etter hendelsen.

Politiet tok kontakt – har funnet bilføreren

Foto: Jan Oddvar Johansen

Johansen reagerte sterkt på bilførerens oppførsel, og la ut sin frustrasjon og sinne i et innlegg på facebook der han beskrev hendelsen nøye. Dette ga mange reaksjoner og flere media har fanget opp hendelsen og skrevet om den. I sin melding sa Jan Oddvar at han ville anmelde saken, men politiet hadde også fått med seg beskrivelsen på facebook og tok kontakt med Johansen etter at saken ble kjent.

– En politipatrulje dro til stedet og tirsdag ettermiddag har politiet kommet i kontakt med den omtalte bilføreren, forteller operasjonsleder Svein Åkervik ved Trøndelag politidistrikt tirsdag kveld. Mannen er nå innkalt til avhør, sier operasjonslederen.

 

Annonser

Les også