Boligbrannen på Dolmøya fredag etterforskes nå av politiet for å se om de kan finne en mulig brannårsak opplyser politiets etterforskningsledelse.

Saken er under etterforskning

Politiet prøver å finne brannårsaken på Dolmøya

Publisert: 24. oktober 2018 10:57.

Del på sosiale medier:

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Fredag kveld ble et bolighus i Jektvika på Dolmøya totalskadet av brann. Brannmannskaper fra både Hitra og Frøya deltok i slukkingsarbeidet og de klarte å hindre en nedbrenning, men huset er totalskadet innvendig. Politiet prøver nå å finne brannårsaken.
Se video fra da det begynte å brenne gjennom taket.

Prøver å finne brannårsaken

Det var fredag kveld rundt klokka 23 brannvesenet fikk inn melding i et bolighus på Dolmøya. Brannmannskaper fra begge øyer rykket ut og var raskt på stedet. Da de ankom brannstedet var det sterk røykutvikling i hele området og røykdykkere ble satt inn i redningsarbeidet.

Kort tid etter at de var ankommet brøt det stikkflammer gjennom deler av taket på boligen, men etter hvert fikk det lokale brannvesenet kontroll på brannen.

Les: Bolighus på Dolmøya totalt utbrent

 

Brannvesenet avsluttet sitt slokkingsarbeid etter klokka 2 natt til lørdag, og da ble også veien forbi brannstedet åpnet for trafikk etter å ha vært avsperret hele tiden mens brannmannskapene holdt på med sitt arbeid.

Skadestedsleder Sigurd Hellevik fra politiet sa like etter at brannen var slukket at det ble opprettet sak pp hendelsen og at politiet først over helga ville se om det var mulig å finne en mulig brannårsak.

Seksjonsleder for etterforskning i Orkdal distrikt som Hitra ligger under, Monica Brækken, forteller til Hitra 24 onsdag at politiet nå jobber med å finne brannårsaken.

– Saken er under etterforskning av politiet, for å se om det er mulig å finne brannårsaken forteller hun. Arbeidet har startet, men vi har ingen avklaringer på hvor det har startet, eller hva som kan være årsaken ennå, forteller Brækken som er leder for etterforskning i politidistriktet.

Se video fra da det begynte å brenne gjennom taket

Les her: Avsluttet brannslukkingen og åpnet veien for ferdsel

 

Boligen har tidligere vært utleid, men ingen leietakere har bodd der på ei stund nå. På brannkvelden var det ingen som befant seg i huset, og det var kun materielle skader. Det var naboer som oppdaget brannen og varslet.

Les også