Politiet rykket ut etter mistanke om ruskjøring – må klare seg uten førerkort

Publisert: 28. juni 2019 17:47.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

En mann i begynnelsen av 40-åra fra et øst-europeisk land må klare seg uten førerkortet ei god stund til, etter at politiet rykket ut etter mistanke om promillekjøring på Hestvika. Manen ble funnet i et boligfelt med bilen i gang, og målinger viste promille på 1,14.
Det ble både dyrt og han må finne seg andre framkomstmidler enn bil. Fosen Tingrett har nylig avsagt dom for ruskjøringen.

Annonser

Saken har blitt liggende lenge

I følge retten har saken blitt liggende alt for lenge før den kom opp. Hendelsen skjedde i april 2018

– Politiet hadde mottatt informasjon som gjorde at de ønsket å stoppe og
kontrollere kjøretøyet og siktede kommer det frem i dokumenter fra rettssalen.

På spørsmål fra politiet om siktede hadde drukket alkohol, besvarte siktede dette bekreftende. Da politiet kom til stedet var bilen i gang, og ryggelysene på. Siktede kom ut av bilen. Det foreligger ingen ytterligere opplysninger om at siktede hadde påfallende kjøring, all den tid bilen kun var i gang og med ryggelysene på.

Tilståelsen og lang saksbehandlingstid bør lede til et fradrag i straffen på opp imot 30 prosent mente retten da de fikk saken til doms nylig.

Kraftig bot og førerkortløs – fengsel på prøve

Ut fra dette mente retten at en passende dom skulle være på 30.000 kroner ut fra det mannen tjener. I tillegg ble førerkortet inndratt for en periode på 20 måneder, og den domfelte mannen må belage seg på å ta førerprøven på nytt, både teoretisk og praktisk før han kan regne med å få kortet tilbake. Promillen er i øvre grenseland for betinget fengsel, men retten dømte mannen til 21 dager fengsel som gjøres betinget med en prøvetid på to år.

Mannen som ikke tidligere er straffet erklærte at han godtok dommen på stedet.

Annonser

Les også