Foto: Politiet

- Konsekvensene kan bli større enn at du mister førerkortet.

Politiet: – Voldsomt mye råkjøring på veiene

Publisert: 29. mai 2019 8:00.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Torsdag kveld gikk politiet på Hitra og Frøya ut med en advarsel på facebook etter de mange førerkortbeslagene og råkjøringen de observerer. Nå frykter de en fartssommer, men lover jevnlige kontroller.

Annonser

– 23 beslaglagte førerkort på like under 6 måneder. Det er fasiten i øyregionen når vi skriver slutten av mai 2019. I tillegg kommer førerkortene UP har beslaglagt på fylkesvei 714.

Slik innleder politiet i øyregionen sin facebookmelding tirsdag kveld, og det var før de hanket inn ett til seinere på kvelden, på vei hjem fra trafikkulykken ved Våvatnet.

– Dette synes vi er en veldig kjedelig statistikk. Ti av de nevnte beslagene er hastigheter som må kategoriseres som ekstrem råkjøring og som medfører betinget eller ubetinget fengselsstraff. Vi ser med bekymring på den siste tids utvikling. Bare i løpet av de siste fire dagene er det blitt beslaglagt fire førerkort. Tre på Frøya og ett på Sunde, skriver de i sin bekymringsmelding til trafikantene i øyregionen.

Litt statistikk vedrørende beslagene

I sin bekymring over trafikkutviklingen viser til litt statistikk over hvilke grupper som oftest blir tatt.

– Gruppen mellom 18 – 29 år representerer 16 av de 23 beslagene. Dette forteller oss at det er i hovedsak de med minst kjøreerfaring som oftest trykker ekstra på gassen, sier det lokale politiet.

De mellom 30 – 39 år står for fire av beslagene og de resterende tre er alle mellom 40 – 44 år.

I følge politiet er de fleste som får førerkortet sitt beslaglagt fra Norge og bosatt i øyregionen. Men personer fra Sverige, Polen, Litauen, Slovakia og Tyskland er også representert.

Håper andre bilister slutter å varsle trafikksyndere

Politiet har registrert at flere varsler andre bilister via internett eller med blinking av lysene til møtende biler. Dette håper de folk slutter med å ber dem tenke over hvorfor de vil ha vekk trafikksyndere fra veien.

–  Tenk deg godt om før du velger å gjøre dette. Ønsker du høye hastigheter og råkjøring i lokalsamfunnet ditt? Konsekvensen av å varsle er at du kanskje hjelper en råkjører eller en ruskjører med å komme seg unna, skriver politiet i sin kommentar tirsdag kveld.

Snart går vi inn i sommeren, noe som betyr ferietid for de fleste. Da vil ikke politiet ha alvorlige trafikkulykker, men heller kos og hygge. Derfor ber politiet om at folket tar en prat om utviklingen her ute på øyene og at fartsnivået går ned i tiden fremover.

– Vi kommer til å fortsette med kontroller gjennom hele sommeren, forteller de. Både skjulte og mer åpenlyse. Tenkt deg godt om før du velger å kjøre i høy hastighet. Konsekvensene kan bli større enn at du mister førerkortet.

Det skal sies at de fleste kjører pent og forholder seg til reglene langs veien. Fortsett slik! Men 23 beslaglagte førerkort er mye når man tar folketallet i betraktning.

 

Annonser

Les også