Politiet brukte 110 meter for full stans i oppbremsing fra 80 km/t onsdag kveld.

Politiets patrulje brukte 110 meter på å stoppe

Publisert: 9. januar 2019 20:44.

Del på sosiale medier:

  • 16
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Politipatruljen i Orkdal lensmannsdistrikt gjorde en bremseprøve på Lakseveien i kveld. De brukte 110 meter på å få bilen i full stopp fra 80 km/t.

Annonser

Dagen i dag har vært preget av glatte veier i hele Trøndelag og på Hitra startet dagen med en kollisjon mellom en varebil og personbil i dag tidlig. I kveld har politipatruljen i Orkdal tatt en uhøytidelig test i en slak nedoverbakke på fv714 og sjekket hvor lang distanse det tar før bilen er stoppet helt opp.

– Fra 80 km/t til full stopp tok det 110 meter skriver de på sin facebookside etter testen. Vi har både piggdekk og ABS på patruljebilen melder de i sin uhøytidelige test.

Ut over ettermiddagen har det lavet ned snø flere steder og dette skaper vanskelig kjøreforhold, uansett hvordan det strøs. I forbindelse med ulykka i dag tidlig snakket vi med brøyte- og strømannskap som var på stedet. De fortalte at de hadde strødd ulykkesstrekningen i natt, men at det ikke tar lang tid før veien er polert igjen når det er mildvær og snø legger seg oppå med en gang. De kjører lange distanser og strør med strøsand slik været er nå.

Avsnittsleder Arild Sollie bekreftet etter ulykken i dag at veien blir fort blankpolerte og oppfordret bilistene til å kjøre forsiktig. Han var også bekymret for de store snømengdene og stormen som var varslet, og de problemene det kunne medføre her ute.

Mange steder er veien sporet slik at det vanskelig å kjøre utenom sporet på det glatte føret uten å få sleng på bilen. I dagens møteulykke skal den ene bilisten ha kommet litt utenfor asfaltkanten og fått skrens på bilen i det den traff varebilen sidelengs i dag tidlig. Så oppfordringen til alle må være å kjøre med gode vinterdekk og etter forholdene.

 

Annonser

Les også