Politikerne snudde i kaisaken

Publisert: 29. januar 2020 9:42. Sist oppdatert: 12. februar 2020 11:30

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Rådmannen hadde lagt opp til at kommunen skulle selge den gjenstående kaia og piren ved fiskerihavna på Kuøya. Fiskerlaget og fiskere var sterkt imot dette og da formannskapet hadde saken til behandling tirsdag, stoppet de salgsprosessen.

Annonser

Har flyttet båtplassene

Etter at kommunen investerte over en million i ny flytebrygge og liggeplasser for fiskebåter i fjor, ble den gamle flytebrygga som lå ut fra piren ved fiskerihavna fjernet. Det nye anlegget er flyttet på innsiden av moloen ved Hitramat og har tilgang for mindre fiskefartøy. Fiskerlaget og fiskerne mener derimot at flytebryggeanlegget ikke er dimensjonert stort nok til å ha større og tunge fiskefartøy rundt 50 fot liggende der når det er litt ruskete vær. Disse båtene har derfor lagt seg til kaia på begge sider av den gamle piren. Dette har vært en grei ordning for disse båtene forteller fisker Tor Agnar Jobotn.

Før årsskiftet ble den ene siden av piren opptatt etter  at det er lagt ut et stort flytebryggeanlegg ved Berge Eiendom sitt anlegg like ved der fortøyningene er festet til piren. Mowi har også flyttet sitt landanlegg som lå på det gamle anlegget til Hitramat på Ansnes til Berge sitt område. Begge disse bedriftene har meldt sin interesse for å kjøpe piren og den game kaia som fiskerne har brukt fram til nå. Hitramat som er det eneste fiskemottaket igjen på Hitra ønsket at kommunen fortsatt skulle beholde piren, da dette var den eneste plassen for liggeplass for litt større fiskefartøy.

Stoppet salgsprosess

Da formannskapet hadde saken til behandling tirsdag snudde politikerne om på rådmannens forslag og stoppet salgsprosessen.

– Hitra formannskap vedtar å beholde den gamle piren, og dermed ikke å legge den ut for salg til høystbydende, heter det i vedtaket fra tirsdagens møte.

Imidlertid ba et enstemmig formannskap rådmannen om å etablere en avtale med private aktører og brukere som innebærer at kommunen unngår kostnader med drift og vedlikehold. Men piren skal fortsatt være en del av Hitra Fiskerihavn og i kommunal eie.

Annonser

Les også