Råkjøring gjennom tunnel er ekstra skjerpende sier tingretten

Tok betenkningstid etter å ha fått dommen

Råkjøring gjennom Fenestunnelen ender i fengsel

Publisert: 5. juli 2019 16:44.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Frøyværingen i slutten av tredveåra var lei av å kjøre etter en lastebil i Snillfjord. Da han ble liggende etter i 70 til 80 km/t startet han forbikjøringen på rettstrekningen like før Fenestunnelen. På vei inn i tunnelen suste han forbi i hele 144 km/t, og dette fikk en politipatrulje med seg som lasermålte hastigheten. Nå har sjåføren fått dommen.

Annonser

Ble lei av å ligge bak

Den mannlige sjåføren fra Frøya var på vei hjem da han kjørte Lakseveien. Han innrømmet i Fosen Tingrett at han hadde kjørt for fort og at forbikjøringen var dårlig planlagt. Da han startet forbikjøringen på strekningen før tunnelen var han kommet opp på siden av lastebilen første ved åpningen av Fenestunnelen. Da så han i andre enden lys og gasset på slik at han kom forbi, men slakket ned til 80 km/t som er fartsgrensa på stedet i følge han selv  i retten.

Politiet hadde målt den travle sjåføren til hele 144 km/t i tunnelen, og kjørte etter han og tok han igjen like før Valslag bensinstasjon.

Streng straff

Den siktede sjåføren ble forelagt påtalemyndighetens forslag til straff da han møtte i Fosen Tingrett. Her ble det nedlagt påstand om fengsel i 24 dager og inndraging av førerkortet i hele femten måneder. I tillegg mente de at han måtte avlegge full førerprøve om han ville ha tilbake førerkortet etter endt inndragingsperiode.

Den tiltalte frøyværingen mente påstanden om fengsel i hele 24 dager var for lenge, og henviste til en annen sak der tiltalte ble dømt til 14 dagers fengsel for tilsvarende fartsoverskridelse i følge han. Han mente også tapsperioden var for streng. Siktede har behov for førerkort fordi han reiser mye i jobben.

– Det er også upraktisk uten førerkort i hverdagen når man bor på Frøya, mente den siktede mannen men han hadde ingen innvendinger til full ny førerprøve ved gjenerverv.

Retten har derimot i skjerpende retning vektlagt at kjøringen skjedde i en tunnel med en særdeles høy hastighet og mente sammenligningsgrunnlaget ikke var likt. Risikoen for uhell ved slik kjøring er alvorlig, noe som gjenspeiles i rettspraksis der det legges til grunn en straff av ubetinget fengsel. I skjerpende retning mente retten at det også var at siktede tidligere er straffet for hastighetsoverskridelse, noe som tyder på en noe manglende respekt for trafikklovgivningen og trafikksikkerhet heter det i domsavsigelsen.

Retten mener de har gitt tiltalte litt strafferabatt med tanke på at han tilstod fartsoverskridelsen og dermed spart retten for arbeid. En dom uten erkjennelse ville medført 30 dager fengsel.

Dommen ble lest opp for domfelte i retten og frøyværingen valgte å ta betenkningstid på denne før han eventuelt vedtar dommen eller anker.

 

 

Annonser

Les også