Raymond fikk prøve seg som elektriker hos El-konsult i ei uke når niendeklassingene hadde utplassering.

Raymond fikk prøve seg som elektriker

Publisert: 13. juni 2019 15:42.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Raymond Strømmen (tv) fra niende klasse i Fillan har fått prøvd seg som elektriker ei uke. Sammen med blant annet elektromontør Jana Ruppeldtova fra El-konsult fikk skoleeleven andre opplevelser og lærdom enn på skolebenken.
- Dette er noe jeg absolutt kunne tenkt å lære mer om sier den ivrige ungdommen etter ei uke i jobb.

Annonser

Alle 9.klassinger får prøve yrkeslivet

Raymond får prøve seg sammen med alle sine jevnaldrende niendeklassinger på yrkeslivet. Her har elever ei uke i møte med det virkelige arbeidslivet, og legger bort bøker og lekser mot å prøve seg seg i ulike yrker. Sist uke var flere i arbeid i butikk, i barnehage eller som anleggsarbeider hos lokale bedrifter.

Raymond fikk napp hos El-konsult på Dolmøya som har tatt godt i mot han, og han har vært med ulike fagarbeidere i bedriften på forskjellige arbeidsoppdrag.

– Jeg har vært med på Frøya og hjulpet til på noen jobber der, og i dag er jeg med Jana som skal innstallere nye ledninger og skifte ut el-anlegg på et kjøkken som skal rehabiliteres. Jeg får prøvd meg med å legge opp rør og skru opp bokser, mens Jana passer på at alt går greit for seg, sier den fornøyde utplasseringseleven.

Læremester som har gått gradene selv

Jana Ruppeldtova har gått gradene hos El-konsult og er tross sin unge alder på 23 år en erfaren og dyktig elektromontør. Hun kom til Hitra fra Slovakia og startet i 9.klasse ved Fillan, før hun fortsatte på elektrofag på Guri Kunna videregående. Nå er det Raymond som tenker i de samme banene og Jana viser han tålmodig hvordan ting gjøres.

– Etter skolen fikk jeg lærlingejobb hos El-konsult og fullførte læretida mi der og gikk opp til fagprøven i fjor, forteller Jana.

Nå har hun praktisert som fagarbeider i ett år i samme bedrift og synes hun har innholdsrike og varierte arbeidsdager. Så dette kan hun virkelig anbefale for Raymond også. Det er varierte arbeidsoppdrag og mye å sette seg inn i, men det er mye å gjøre så ingen dag er kjedelig bedyrer Jana, som trives godt på arbeidsplassen sin.

Raymond synes uka har vært innholdsrik også, og om et år skal han ta sine egne valg om videre skolegang og yrkesvalg. Ikke så enkelt for en tenåring, men denne uka har i alle fall gitt mersmak.

Innholdsrike dager

– Du skal ikke se bort fra at jeg søker på elektrofag på Guri Kunna etter tiende. Jeg har lært mye denne uka og fått jobbe sammen med mange flinke folk hos El-konsult, og fått være med på ulike oppdrag. Det virker som de jobber med mye forskjellig og det har vært en hyggelig gjeng å få jobbe sammen med, forteller Raymond.

Det har vært full arbeidsdag og start tidlig om morran og hjem til Ansnes på ettermiddagen. Og det smaker ekstra godt med matpause og en skikkelig matpakke midt på dagen. Dette blir noe annet enn skolebenken, men Jana har nok overbevist Raymond at det nok ikke er så dumt med noen år på skolen før læretida også. Det er mye som skal læres om du skal jobbe som elektriker er de to skjønt enige om. Så får tida vise hvilke valg Raymond tar om et år når nye skolevalg skal tas.

 

Annonser

Les også