RS Hans Herman Horn fra RS-stasjonen i Fillan rykket ut for å dra det gamle båtvraket av grunn og få den forsvarlig fortøyd til kai igjen etter at den slet seg i morgentimene tirsdag.

Båten skulle vært fjernet til jul - i natt slet den seg

Redningsskøyta måtte berge gammelt båtvrak som slet seg

Publisert: 1. januar 2019 17:07.

Del på sosiale medier:

  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter en lengre strid om lovligheten av å ligge ved kai på Lille Kjerringvåg ble båteieren som hadde to båter liggende der pålagt å fjerne dem før jul. En ligger fortsatt der, men i natt slet fortøyningene seg og Redningsskøyta ble utkalt av politiet for å berge båten.

Annonser

Etter et forrykende uvær i morgentimene i Frøyfjorden med nordvest sterk vind slet den ene gjenværende båten, en gammel trebåt på 35 fot som ligger til kai ved Dolmøy slip i Lille Kjerringvåg, seg fra fortøyningene og havnet oppi slipen på stedet. Naboer fikk varslet grunneieren som bor i Trondheim.

Skulle vært fjernet før jul

I følge en rettskraftig dom tidligere i desember måtte båteieren som hadde latt to av sine båter blitt liggende ved slipen fjerne disse før jul på grunn av ulovlig kaifeste.

Les også: Båtopplag endte i retten. Pålagt å fjerne båtene før jul

Den største av de to båtene ble fjernet i god tid og skal være solgt videre, mens den minste båten, en uregistrert trebåt i svært forfallen tilstand har imidlertid blitt liggende ut over fristen Fosen Tingrett har satt for at den skulle være fjernet.

Etter det Hitra24 har fått opplysninger om skal flere være kontaktet for om mulig å få lagt båten på andre steder uten at det har lyktes å få i stand noen avtale. Både grunneieren og retten mente det var stor fare for at båten kunne synke eller være en forurensingskilde i området.

Slet seg fra fortøyningene

I mogrentimene første nyttårsdag slet fortøyningene seg og båten drev fra kaia der den var fortøyd, mens en tamp holdt den den før den havnet oppi slipen like ved. Her ble den liggende fast.

Politiet rekvirerte redningsskøyta fra stasjonen i Fillan og her rykket mannskapet på den nye redningsskøyta som er utplassert her for tida, RS Hans Herman Horn, til Lille Kjerringvåg der de fikk satt slep og dratt båten av grunn før den ble fortøyd ved kaia igjen.

Redningsskøyta ble alarmert rundt klokka 12.30 og oppdraget ble avsluttet ved Lille Kjerringvåg like før klokka 15.40.

Annonser

Les også