En redningsskøyte har gått på land og truffet et naust på stedet Grytastranda i Haram kommune i Møre og Romsdal. Det er redningsskøyta Idar Ulstein som også har vært mye på RS-stasjonen i Fillan som er gått på land, Foto: Kristoffer Antonsen/Nordre / NTB scanpix

Heldigvis er ingen alvorlig skadet

Redningsskøyte kjørte på land og knuste naust

Publisert: 29. november 2018 15:32.

Del på sosiale medier:

  • 32
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

En redningsskøyte har gått på land og truffet et naust på stedet Grytastranda i Haram kommune i Møre og Romsdal. Det skal være redningsskøyta RS Idar Ulstein som også har vært mye på RS-stasjonen på Fillan som har har gått på land. Idar Ulstein er fast stasjonert i Fosnavåg.

Annonser

Det er redningsskøyta Idar Ulstein som er gått på land, skriverSunnmørsposten. Politiet melder at skøyta traff land i Kvernhusvika. En nabo på stedet sier naustet som ble truffet er helt knust.

Det var tre personer om bord da fartøyet traff land. En av dem skal ha fått en skade i en finger, skriver politiet videre.

– Vi har en antagelse om årsaken til ulykken, men vil ikke gå ut med dette nå, sier pressevakt Lars Kristian Mosby Enger i Redningsselskapet til NRK.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 12.28. Alle nødetatene er på stedet.

RS Idar Ulstein under vaktskifte på Fillan. Her med besøk av ny losskøyte LOS 132 som skulle på vei til Tromsø. I dag gikk redningsskøyta på grunn.

– En person får behandling for en skade av helsepersonell på stedet. Alle nødetater er på stedet, sier operasjonsleder Tove Anita Asp ved Møre og Romsdal politidistrikt til avisen.

Bilder fra stedet viser en redningsskøyte som ligger godt opp på land.

– Vi tenker først og fremst på mannskapet i denne situasjonen. De vil bli ivaretatt på best mulig måte, sier beredskapssjef Ronny Pedersen i Redningsselskapet.

RS Idar Ulstein har nylig kommet tilbake til hovedbasen sin i Fosnavåg etter å ha vært på en større vedlikeholdsopphold i Sverige, og det er ikke mer enn 14 dager siden båten var tilbake på stasjonen i Fosnavåg.

(©NTB)

Annonser

Les også