Tre av vektløfterne fra Hitra var blant utøverne som kunne motta bestemannspremiene i sin klasse

Vektløfterne med 5-kamp på Sandstad:

Ronja klarte kravet til EM under helgas regionmesterskap

Publisert: 17. juni 2019 9:25.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Nitten utøvere deltok da Hitra Vektkløfterklubb avviklet regionmesterskap i 5-kamp for Nordenfjeldske region på lørdag.

Annonser

Allsidig idrettsglede

Vanligvis konkurrerer vektløfterne i to øvelser med vekter, henholdsvis rykk og støt. Men som gammeltreneren Ivar Kvernø alltid har sagt er allsidighet viktig for å bli en god utøver. I helga var det derfor klart for regionmesterskapet i 5-kamp i Nordenfjeldske region. Her konkurreres det i fem grener.

I tillegg til de to vektløfterøvelse rykk og støt, må deltakere gjennom tre øvelser til. De andre øvelsene er 50 meter sprint, kulekast og lengdehopp. Poengsummen regnes ut etter prestasjonene i de enkelte øvelsene og poengsummen reguleres i forhold til alder og kroppsvekt.  

– 19 utøvere deltok i dette mesterskapet som ble arrangert i klubbens lokaler og ved idrettsbanen på Sandstad, forteller John Birger Brevik i Hitra Vektløfterklubb

Utøverne fra Hitra Vektløfterklubb hanket inn tre gullmedaljer, fire sølvmedaljer og en bronsemedalje, en kjempefin prestasjon forteller klubben.

Bestemannspremiene gikk til:
Ungdom kvinner: Ronja Lenvik Hitra VK
Senior kvinner: Kristin Solbakken Nidelv IL
Ungdom menn: Lasse Bye Nidelv IL
Junior menn: Remy Heggvik Aune Hitra VK
Senior menn: Runar Klungervik Hitra VK

Klarte EM-kravet

Hitra viste seg fra sin beste side på lørdag med sol og sommervarme, noe som er veldig viktig når man også har øvelser som foregår ute.

Det ble et godt gjennomført mesterskap med flere bra resultater, mange nye personlige rekorder og regionrekorder

De største prestasjonen stod likevel hitrajenta Ronja Lenvik for. Under lørdagens løfting klarte hun kravet for kvalifiseringen til Europamesterskapet for ungdom. Kravet for klasse U15 var på 109, men i sine to løft løftet Ronja hele 112 kilo sammenlagt. Det var både ny personlig rekord og ny regionrekord sammenlagt. For stevnet ble Ronja også beste ungdom i kvinneklassen.

Annonser

Les også