Ronja Lenvik og Remy Heggvik Aune sikret seg bestemannspremien i hver sin klasse i helgas vektløfterstevne. De øvrige fem Hitraløfterne leverte også gode prestasjoner og hanket hjem mange medaljer.

Medaljefangst til Hitraløfterne i årets første stevne

Ronja og Remy med bestemannspremier i helgas vektløfterstevne

Publisert: 28. januar 2019 21:57.

Del på sosiale medier:

  • 122
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Hitra Vektløfterklubb deltok med syv utøvere i årets første vektløfterstevnei Trondheim denne helga. Nidelv Vekløfting arrangerte på landsdelsmesterskap i Vektløfting for Nordenfjeldske region og Hitras løftere tok hjem gjeve medaljer og bestemannspriser denne gangen også.

Annonser

Gull i senior

Stevnet som gikk over to dager i Nidelvs klubblokaler startet på lørdag med seniorløfterne på podiet. Her stilte Hitra med Runar Klungervik som løftet i 73 kg klassen.

– Han hadde selv relativt store forventninger til dette stevnet med tanke på de gode resultatene på siste stevnet i mellomjula og gjennomført trening i det siste forteller klubbtrener John Birger Brevik. Og han leverte som han forventet gode løft som til slutt sikret han nok en gullmedalje.

Runar gjorde en meget fin serie i rykk med 93-97-101 noe som er 1 kg i ny personlig rekord. I støt startet han på 115 kg, fikk godkjent og gikk videre til 119 kg som også ble godkjent. I siste støt prøvde han seg på 123 kg, men bommet i overstøtet. Dette holdt likevel til gullmedalje i helgas mesterskap.

Gode prestasjoner i de yngre klassene

I søndagens konkurranse deltok Hitra med seks løftere i ungdom og juniorklassen.

Rasmus Aune deltok i 61 kg klassen. Rasmus hadde fine serier i både rykk og støt. Han endte opp med 40 kg i rykk etter en bom i siste forsøk på 42 kg. I støt fikk han 3 godkjente løft og endte opp med 57 kg. Dette var 2 kg ny pers i både rykk og støt, og sølvmedalje i klassen 61 kg ungdom/menn, forteller Brevik.

Fredrik Mellemsæther deltok i sitt første mesterskap utenom Hitra. Fredrik konkurrerte i 73 kg klassen og endte opp med 37 kg i rykk og 48 kg i støt. Han hadde 6 godkjente løft og hele 11 kg totalt i ny pers.  Også han fikk sølvmedalje i sin klasse.

Jenteløfteren Åse Johanne Berge deltok også i helgas konkurranse. Hun startet med godkjent løft på 45 kg i rykk. Hun bommet dessverre på de to neste forsøkene i rykk. I støt gikk det derimot mye bedre. Etter at første løft ble godkjent med 57 kg gikk hun rett opp det hun har som bestenotering fra før i støt på 61 kg. Dette ble også godkjent og hun ville deretter prøve seg på 62 kg som ville være ny personlig rekord. Dessverre fikk hun ikke godkjent dette siste løftet. Dette holdt likevel til gullmedalje i klasse 55 kg ungdom/kvinner.

Ronja Lenvik med regionrekord

Ronja Lenvik som løfter i 49 kg klassen hadde en fin serie på tre godkjente rykk, 45-48-51 kg. 51 kg i rykk er ny pers med 1 kg og ny regionrekord i klassen. I støt endte hun opp med 56 kg etter å ha prøvd seg på 58 kg i siste forsøk i støt. Dette er ikke ny pers for Ronja, men likevel ny regionrekord i 49 kg klassen. Ronja fikk gullmedalje i klasse 55 kg og tillegg kronet med bestemannspremie blant ungdom kvinner.

Klubbens to juniorløftere Mikal Akseth og Remy Heggvik Aune deltok i henholdsvis 89 kg klassen og 81 kg.

Mikal Akseth startet opp med 75 kg i rykk og endte opp med 80 kg etter en bom på 85 i siste forsøk. Mikal har 85 kg i pers fra før. I støt startet han på 95 kg og fikk godkjent løft. Han gikk videre opp til 100 kg i andre forsøk, men dette ble ikke godkjent av dommerne. Han gikk på tross av det rett opptil 103 kg i siste forsøk og fikk godkjent løft. Dette ga han ny pers i støt på 2 kg. Kjempebra innsats og gullmedalje i klassen 89 kg-klassen.

Remy Heggvik Aune startet offensivt på 85 kg i rykk og fikk godkjent løft. Han gikk deretter opp til 90 kg, men etter to forsøk på dette uten å få godkjent måtte han nøye seg med 85 kg i rykk som er tangering av sin pers i rykk. I støt fikk Remy en meget fin serie 103-108-110. Tre3 godkjente løft og ny personlig rekord i støt på 2 kg. Dette ga han også gullmedalje i klasse 81 kg og bestemannspremie blant juniorene.

Annonser

Les også