Russen på vei til Lerkendal og fotballens nasjonaldag

Publisert: 16. mai 2018 16:39.

Del på sosiale medier:

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Jessica Johansen (18) og Victoria Haugsnes (18) er begge russ på Guri Kunna videregående skole og er på vei til Lerkendal og fotballens nasjonaldag i dag. Det var de ikke alene om, da buss og båt var stappfull på middagsavgangen fra Hitra. - Vi skal på kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm i kveld forteller de til Hitra24 mens de sitter på en buss som hadde mange ståplasser i dag.

Jessica og Victoria skal til Lerkendal

Jessica Johansen (18) (tv) studerer studiespesialisering på Guri Kunna sammen med Victoria Haugsnes (18).

– Vi skal nå på fotballkamp på Lerkendal 16. mai, det er en fast tradisjon forteller Victoria til Hitra24 mens hun sitter på bussen.

Det er god stemning på dagens avgang, selv om det tydeligvis er mye folk som skal inn til byen. Bussen er overfylt, og i dag må mange ta til takke med ståplasser det siste strekket fra Fillan. Russen er på plass og det er både fengende rytmer og og stor stemning allerede før de ankommer Sandstad.

– Det har vært mye liv og god stemning i russetida kan russevenninna Jessica avsløre.

Nå går russen inn i sin siste innspurt på russefeiringa med fotballens nasjonaldag på Lerkendal og Trondheim før turen går utover til øyriket igjen for feiring av selveste nasjonaldagen på 17. mai torsdag. De er begge samstemte om at det har vært en fin russefeiring med godt vær og mye grilling.

– Men det blir godt å bli ferdig med russetida nå ja, smiler Jessica.Det er nok litt slitsomt å være russ også. De skal begge hjem igjen i kveld da de skal gå i tog i morgen.

Lange køer til båten

I dag er det ekstra mange som stiller seg opp til båtavgangen på Sandstad. Kombinasjonen langhelg med både 17.-maifeiring og påfølgende pinsehelg har gjort sitt til at flere har tatt langfri og har lagt inn fredagen som en ekstra feriedag.

Les også