Rykket ut til liten lyngbrann i vindmølleparken

Publisert: 31. juli 2019 10:04.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Brannvesenet rykket ut til vindkraftanlegget på Eldsfjellet i dag tidlig etter at det kom melding om brann. Brannen ble meldt rundt kvart på åtte onsdag morgen.
- Brannvesen og politi har rykket ut til det som er en liten lyngbrann ved en av veiene i anlegget sier vaktleder ved Trøndelag brann og redningstjeneste da vi snakker med han i dag tidlig.

I følge lokalt brannvesen var det et område på rundt 20-30 kvadratmeter som var svidd av like ved veien, og det kom fort under kontroll.

Roger Lund i brannvesenet forteller at brannen var slukket etter kort tid og deler av brannmannskapene har returnert.

– Det er igjen personell som etterslukker og masse folk på stedet fra utbyggerne, forteller han på vei ned fra anlegget.

Brannvakta bekrefter kl 08.30 at brannen var slukket og at det var et begrenset område det var brann i noe lyng og torv.

Det skal være personell fra både Statkraft og Vestas på brannstedet, samt politi og brannvesen som rykket ut.

Mener de har funnet årsaken til brannen

Politiet som også rukket ut til området har foretatt undersøkelser for å prøve å finne årsaken til brannen og de har i følge lensmannskontoret trolig funnet en årsak til antennelsen i følge lokalavisa HF.

– Patruljen så at de lå en del sigarettsneiper i veikanten, og de mener det kan være en sannsynlig årsak til brannen, forteller seksjonsleder Randi Fagerholt ved Orkdal lensmannskontor til avisa.

Politiet har anmeldt saken.

– Nå skal vi ta en vurdring om vi skal etterforske saken, og om vi skal ta kontakt med arbeiderne, sier Fagerholt til avisa HF.

Les også