Følgende deltok på samlingen: 1. rekke fra venstre: Anny Johansen, Turid Øien, Randi Jorunn Hauge og Laila Johansen. 2. rekke fra venstre: Sigbjørn Kåsbøll, Ole L. Haugen, Ivar Grong Nesset og prost Thormod Høyen

Samlet igjen etter 50 år

Publisert: 1. august 2019 10:45.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Sist lørdag og søndag møttes 69-årgangen av konfirmanter i Hitra kirke til 50-årsfeiring siden de ble konfirmert. Det var Hitra menighetsråd som hadde invitert til en liten markering i Hitra kirke og på Melandsjø denne helga, forteller Ivar Grong Nesset, en av jubilantene.

Flere hadde ikke møttes siden ungdomsskolen

– Siden flere av oss ikke har møttes siden vi avsluttet ungdomsskolen i Fillan, var det svært hyggelig å kunne møtes til en slik markering, forteller Nesset

Lørdag kveld ble de servert nydelig jubileumsmiddag på Hopsjøbrygga og søndag formiddag fortsatte programmet med gudstjeneste i Hitra kirke. Det var prost Thormod Høyen som ledet an under markeringen i kirka og her ble det også framført to flotte musikkstykker av organist Silvio Krauss og fiolinist Stein Ratkje.

Samlingen ble avsluttet med kirkekaffe i Hitra sogn forsamlingshus like nedenfor kirka. Her ble servert nydelige kaker og kaffe. Knut Floor ga forsamlingen en grundig oppdatering om forsamlingshuset historie, et hus som nå framstår nyrestaurert i all sin prakt – nok et bevis på Melandsjøbygdas dugnadsinnsats, i følge Ivar Nesset.

– Fiolinist Stein Ratkje spilte igjen to nummer, og når han stemte i med «Maries vals» var det flere av oss som kjente rykninger i dansefoten.

I 1969-kullet var det den gang 13 personer i kretsen. Av disse møtte syv, mens en hadde meldt forfall. Trist var det likevel å erkjenne at hele fem av de gamle klassekameratene var gått bort i løpet av disse femti årene, forteller Nesset.

Han vil på vegne av alle deltakerne rette en spesiell takk til Kristin og Knut Floor som var et flott vertskap under hele treffet denne helga.

 

Les også