Formannskapene i tre kommuner samlet på Hitra i to dager:

«Samlet midt i Havbruksland»

Publisert: 24. mai 2018 13:01. Sist oppdatert: 29. mai 2018 14:56

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

I dag formiddag kunne ordfører Ole Haugen ønske politikere, administrasjon og en rekke sjørelaterte samarbeidspartnere velkommen til diskusjoner om fremtidig samarbeid og satsing på havbaserte næringer som hovedfokus.

Første fisken mottatt på Jøsnøya i går

Nærmere 40 personer fra de tre kommunene, Hitra, Frøya og Trondheim, samt en rekke gjester fra rederier og ulike havner både i Midt-Norge og Hirtshals var til stede da ordføreren ønsket alle velkommen ved åpningen på Jøsnøya i formiddag. Først fikk Lerøys toppsjef Sven Amund Fjeldvær en kort innledning om nyfabriken på Jøsnøya som er i ferd med å komme opp. Anlegget er ike ferdigstilt utvendig ohg i administrasjonsdel ennå, så politikere og gjester måtte nøye seg med å besiktige Hitra industripark fra buss og en kort stopp foran nyanlegget.

– Vi tok imot vår første fisk på onsdag og prøveproduksjonen er såvidt kommet i gang. Alt er nytt i produksjonen og vi er i innkjøringsfasen akkurat nå forklarte Fjeldvær, som nå vil bruke ukene framover med å få plass de siste brikkene på anlegget både med det bygningsmessige og fin flyt i hele produksjonslinja før de er klare med alt ferdigstilt i august. I dag ser det ut som en byggeplass her, men dere er hjertelig velkommen når alt står ferdig sa en spent direktør som skal ha mange nye brikker på plass i dagene og ukene framover.

Fortsetter med møter utover dagen

Resten av dagen er satt av til møter i Fillan, der havnesamarbeid og transport og logistikkløsninger for framtida står på dagsorden. Her er det representanter for Kystrederiene, Tor Arne Borge, havnerepresentanter fra både Nordtrøndelag Havn, Kristiansund Nordmøre havn, Trondheim havn og Hirtshals havn til stede.

Det felles formannskapsmøte mellom de tre samarbeidskommunene Hitra, Frøya og Trondheim fortsetter på fredag, der de også skal vurdere samarbeidet så langt og veien videre. I tillegg vil de komme inn på tema omkring Norfishing, Brohiode Havbruk og NCE Aqua Cluster.

Les også