Denne flotte gjengen med løftere fra Hitra Vektløfterklubb markerte seg godt i helgas stevne. Fra venstre; Runar Klungervik, Kristian Fredrik Ulvan, Rasmus Aune, Stephan Paulsen, Åse Johanne Berge, Remy Heggvik Aune, Ronja Lenvik, Kim Kværnø, Mikal Akseth og Eirik Håvik Hafsmo. Foto: Hitra VK

Klubblaget kvalifisert til NM

Satte to norgesrekorder

Publisert: 21. oktober 2019 11:34.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Sist helg ble det arrangert Nordenfjeldske regionmesterskap i vektløfting. Det var 53 løftere som konkurrerte og stevnet gikk over to dager i Trondheim Atletklubb sin lokaler i Trondheim. Hitra Vektløfterklubb deltok med 9 utøvere og de kom hjem med en solid medaljefangst og norgesrekorder.

Medaljefangst

Tre gull, fire sølv, to bronse, samt to bestemannspriser og to nye norske rekorder ble fangsten Hitra Vektløfterklubb kunne ta med seg hjem etter denne helga. I tillegg er juniorlaget fra blant fire klubber i landet som er kvalifisert til norgesmesterskapet for klubblag som går av stabelen om en måneds tid.

Ronja med norgesrekord

I klassen ungdom kvinner stilte klubben med to løftere, henholdsvis Ronja Lenvik og Åse Johanne Berge som begge løftet i 55 kg klassen.

Ronja fikk gullmedalje med 54 kg i rykk og 68 kg i støt. Med en forbedring av sin egen personlige rekord i støt med hele 4 kg ble det ny norsk rekord i både i støt og sammenlagt for kvinner i denne klassen. En kjempeflott prestasjon.

Åse Johanne Berge fikk sølvmedaljen i klasse 55 kg. Åse Johanne løftet 49 kg i rykk og 60 kg i støt, Hun prøvde seg på ny personlig rekord i støt med 64 kg men fikk ikke godkjent løftet.
Bestemannsprisen i ungdom kvinner gikk til Ronja Lenvik med 179,39 poeng.

Gode ungdomsløftere i gutteklassen

I klassen ungdom menn deltok Hitra med tre utøvere. Rasmus Aune fikk seks godkjente løft og endte opp med 48 kg i rykk og 68 kg i støt. Dette holdt til sølvmedalje for Rasmus. Kristian Antonsen løftet i samme klasse og fikk bronsemedalje med 46 kg i rykk og 56 kg i støt. Eirik Haavik deltok denne gangen i sitt første stevne utenfor Hitra. Han løftet i 67 kg klassen og fikk bronsemedalje etter etter å ha løftet 40 kg i rykk og 46 kg i støt.

Remy vant bestemannsprisen

I klassen junior menn deltok Hitra vektløfterklubb med fire løftere denne dagen. Remy Heggvik Aune løftet i 81 kg klassen og endte opp med seks godkjente løft, 95 kg i rykk og 115 kg i støt. Dette holdt til gullmedalje i denne klassen.

Gullmedalje fikk også Mikal Akset i 89 kg klassen. Han fikk ikke godkjent det siste rykket, men endte opp med 85 kg i rykk og 115 kg i støt. Kim Aleksander Kværnø løftet i 67 kg klassen, han fikk også seks godkjente løft og endte opp med 80 kg i rykk og 100 kg i støt, dette holdt til gullmedalje i denne klassen.

Stephan Paulsen er også tilbake i manesjen. Han løftet i 81 kg klassen og fikk 96 kg i rykk og 105 i støt, etter å ha prøvd seg to ganger på 110 kg. Dette holdt uansett til sølvmedalje i denne klassen.

Bestemannspremien for juniorløfterne gikk til Remy Heggvik Aune med 268,74 poeng. 10 poeng mer enn Kim Alexander Kværnø som kom på 2. plass poengmessig. Gode prestasjoner også av gutta.

Nå står klubben klar for deltakelse i NM for klubblag om en måneds tid

 

Les også