Hitra kulturfestival 2019: Genser´n te´n Johansen

Se video: Fikk seg en latterkveld med Genser´n te´n Johansen

Publisert: 8. februar 2019 9:58.

Del på sosiale medier:

  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Genser´n te´n Johansen skapte minner fra før i tia. - Dette er min historie, forteller Dag Fegstad. I forestillingen møter vi Johansen og den berømte genser. En variert forestilling med humor, sang og fortellinger på hvordan Johansen endret verdenshistorien.

På biblioteket sitter i underkant av 20 lattermilde fra den eldre garde på rad og rekke torsdag kveld. Det er forestilling. Genser´n te´n Johansen. Og det er nettopp genseren det handler om, hvordan den var med å forandre verdenshistorien. En nostalgisk stemning med humor som minner tilbake til 50- og 60-tallet.

Skapte minner fra «før i tia»

Helge Sveen spilte Johansen under forestillingen. Med en fabelaktig stemme fremfører Sveen elegant sanger en etter en.

– Dette var bra. Dette er min historie, smiler Dag Fegstad som opprinnelig er fra Holmestrand i Vestfold. Men nå har han bodd i snart 40 år på Sunde.

Dag Fegstad minner raskt tilbake til Evert Taube med Byssan Lull og Erik Bye med «Vestafor Son, which is far from the moon».

– Evert Taube har vært med meg bestandig. Men best var det vel når han sang Vestafor Son. I 1965 var jeg til sjøs, så jeg har vært på de fleste havner Johansen snakker om, forteller Dag.

– Dette var bra. Mange kjente melodier vi kjente igjen, sier Gerd Fegstad og Hanne Nilsen seg enige i.

– Men mange flere i vår aldersgruppe burde ha vært her, avslutter Dag.

Saken fortsetter etter filmen

Har turnert med genser´n i 11 år

Helge Sveen i karakteren Johansen

– Dette var morro. Det er første gangen det har skjedd at publikum har gitt de riktige svar på alle spørsmål, forteller Helge Sveen fornøyd.

Helge Sveen og lydteknikker Kjetil Røren innrømmer at det blir mye kjøring når de har forestillinger rundt om i landet.

– Vi begynte med genseren 25. februar 2008, så snart begynner vi på det 12. året. Det meste vi har hatt er 230 forestillinger på ett år. Så ja, det blir mye kjøring. Det meste vi har hatt er 50 mil for en forestilling, forteller Helge.

 

Hør Ola Isele og Aud Schønemann med genser´n til Johansen nedenfor.

Les også