Tirsdag morgen er det full aktivitet i det som skal bli Sentrumsparken. Onsdag kveld er det meningen den skal åpne. Likevel er det noe som ikke vil bli klart til åpningen.

Men den største attraksjonen mangler til åpning

Sentrumsparken skal åpnes onsdag kveld – det jobbes fortsatt for fullt

Publisert: 20. august 2019 11:24.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det har vært hektisk aktivitet i det som skal bli Sentrumsparken i Fillan siden starten av juli. Onsdag er det meningen at den skal åpnes slik at den kan presenteres til Toppidrettsveka på torsdag, men en vesentlig del vil mangle til åpningen erfarer Hitra24.
- Det er planlagt åpning onsdag kveld og det blir det, sier rådgiver Audun Liland og prosjektleder Trygve Dybdahl i Hitra kommune, som begge har tatt på anleggsklær og hjelper til i innspurten. Likevel vil det mangle en av de meste synlige tingene i parken, i følge dem.

Annonser

Siden oppstarten med å gjøre ferdig det som tidligere var en grusplass til en flott og attraktiv park i sentrum av Fillan har det det vært jobbing jevnt og trutt på området. Den siste uka har det spesielt vært mange anleggsfolk på plass slik at åpningen som har vært planlagt dagen før verdenseliten på ski ankommer Hitra og Toppidrettsveka setter deler av Hitra på hodet, kan gå som planlagt.

– Åpning blir det, og det blir jobbet så og si frem til den offisielle åpninga onsdag forteller Liland, som likevel må innrømme at ikke alt er klart.

Som et sentralt element i parken er det gjort klart for montering av et stort lekeapparat midt i parken. Den korte byggeperioden og sommeravviklingen gjør at dette ikke er ankommet Hitra ennå, men står klart i Tyskland og klart for sending opp hit. Antakelig vil det komme i slutten av uka slik at det kan monteres neste uke.

Onsdag morgen står det fortsatt en del arbeid igjen og mye plassbygges. Her kommer det opp flere benker og elektrikere setter opp lyspunkt, mens anleggsgartner Vesterbekkmo sørger for at fyllmasser og jord blir dandert på plass. Det er en rekke stålplater som avgrenser de ulike områdene og disse slipes i sveiseskjøter og de siste steinene legges ned i gangareal.

Åpningen går som planlagt onsdag kveld, selv om et av de viktige elementene mangler opplyser Hitra kommune. Alle ønskes hjertelig velkommen, der dette vil være en del av starten for Toppidrettsveka som vil ha sitt store arrangement på torsdag med hele verdenseliten av skiløpere på plass for et gedigent rulleskirenn.

Les også