Viltkamera 30.7.2019 kl 23.13 på Åsekra, Melandsjø.

Ser du hvilket dyr som tok «selfie» på en sommerkveld

Publisert: 12. november 2019 14:12.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Ser du hvilket dyr som plutselig fant det for godt å ta en "selfie" foran viltkameraet til Reidar Skaget. Da han sjekket viltkameraet dukket det opp noe helt annet enn hjort som det kryr masse av på området. det var et langt større dyr. Nå lurer Reidar på om det er flere som har sett skogens konge denne sommeren og høsten.

Må være et stort dyr

Det var tirsdag kveld 30. juli det tikket inn melding på telefonen til Reidar fra et av viltkameraene han har ute i terrenget.

– Jeg så jo med en gang at dette ikke var noen hjort, men derimot en elg, humrer Reidar mens han viser oss bildene fra viltkameraet.

Da elgen hadde nærmet seg viltkameraet ble det utløst et blinkskudd fra kameraet. Dette var seint på kvelden tirsdag 30. juli. I følge Reidar var kameraet festet ganske høyt i et tre og det virker som elgen står rett foran dette. Det er første gangen han har fått en elg i synsfeltet for kameraet, mens det kryr av hjort og rådyr. Dette bildet ble tatt like ovenfor boligfeltet på Hopsjøåsen på Melandsjø ved den gamle fotballplassen på Åsekra.

– Jeg har jo hørt om flere andre som opp gjennom årene har sett en og annen elg både i dette området og ved Neverlia, Havmyran og andre områder på Hitra, forteller Reidar. Men det er første gangen jeg har registrert en selv, om enn bare på bilde foreløpig.

Har du sett elg på Hitra?

Reidar Skaget går mye på jakt i området og er en vant jeger og har jo hørt ulike historier om at noen har sett elg på Hitra. Sannsynligvis har de svømt over leia fra fastlandet før de har etablert seg her på øya. Nå lurer både Reidar og Hitra24 på om det er noen andre som har sett elg i Hitras utmark og skogsområder. Med så mange jegere ut i skogen i hele høst er det nesten rart at ingen har  observert en eller flere elg her. Tips oss gjerne om du vet av noen observasjoner.

Les også