Tidlig oppvarming allerede kl 07.30 med den eldste og yngste Sandstadutøveren, Seweryn og Elin i flott samspill før kampdagen lørdag.

Utøvere fra Sandstad på stevne i Levanger i helga

Seweryn Bagniewski (17) med gull og bronse i judo

Publisert: 4. november 2018 19:57. Sist oppdatert: 5. november 2018 9:15

Del på sosiale medier:

  • 39
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Lørdag deltok seks unge idrettsutøver fra Sandstad idrettslag i årets siste karusellstevne i judo.

- Seweryn gjorde det veldig bra og kom hjem med både en gullmedalje og bronse i løpet av konkurransedagen, forteller en stolt leder, Nina Nesset i Sandstad IL.

Annonser

Sammen med hundre utøvere i alle aldersgrupper deltok disse fra Sandstad; Elin Adame (7 år), Daniel Jørstad ( 9 år), Brage Hermansen (10år), Tobias Hermansen (12år), Oliwier Konarski (12år) og Seweryn Bagniewski (17år).

– Seweryn gjorde det fantastisk på lørdag og tok gull i sin vektklasse. I tillegg deltok han i den åpne Ne-wazaklassen og her klarte han bronse, noe som både han og klubben er kjempefornøyd med forteller Nesset til Hitra24.

Seweryn (i midten) med gull i sin klasse i høststevnet på Levanger. Han tok i tillegg bronse i den åpne klassen Ne-waza.

Mister hovedtreneren i klubben

Klubbens hovedtrener de siste tre årene har vært polske Rafal Sobiecki og han har gjort en fantastisk innsats med å bygge opp et solid judomiljø på innsia. Stevnet i Levanger var det siste han deltok i som trener, da han nå flytter fra Hitra etter fem år da han har fått seg ny jobb i sin profesjon.

Her er alle deltakerne fra Sandstad utenom Seweryn. Treneren Rafal Sobiecki (til venstre i bildet) gir seg nå som hovedtrener i klubben da han reiser fra Hitra på grunn av jobbsituasjonen.

– Vi har mye å takke Rafal for sier Nina Nesset som er en av de andre klubblederne for den 20-30 mann store gruppa med barn og voksne som holder på med judo i Sandstad IL. Seweryn har nå kommet så langt som syttenåring og det vi kan tilby, så for han jobber vi nå med et opplegg der han kan få utvikle seg videre, og trene med jevnaldrende i regionen.

Men høststevnet i Levanger ble en flott tur der utøverne fikk møte mange andre jevnaldrende judoutøvere og fikk prøvd seg i litt krevende kamper.

– Det ble mange gode kamper og full innsats fra alle, forteller Nina. Tolvåringene Tobias og Oliwier gikk opp en klasse til U15, en klasse de egentlig skal begynne i først til neste år. Her var det hardere motstand og høyere intensitet enn i U13, selv om de ble sist i sin gruppe, men jeg synes gutta gjorde veldig bra sier Nina Nesset fra Sandstad i.l.

Ny trener klar – ønsker flere til teamet

Judogruppa i Sandstad har hatt et nokså stabilt utøvertall på mellom 20 og 30 aktive hele tiden. I høst kom klubben i gang med  et nybegynnerparti på 11 barn i alderen 6-11 år.

Lineup med nærmere 100 barneutøvere.

– Vi har fire barneutøvere som har holdt på noen år og som nå har fått konkurrere en del. I tillegg har vi ungdomsutøveren vår Seweryn, som satser sterkt og hevder seg bra i regionen. Og så har vi fire voksne judo-mosjonister som også har trent judo sammen i et par år nå, oppsummerer Nina aktiviteten i judogruppa.
Noen utfordringer har laget i og med at hovedtreneren Rafal Sobiecki nå flytter på seg. Han har drevet som aktiv trener på høyt nivå hjemme i Polen gjennom mange år før han kom til Hitra, og har derfor vært en viktig ressurs for å bygge opp et alternativt idrettsmiljø i kommunen.

Barneutøverne fra Sandstad il som deltok på stevnet i helga

– Vi er jo kommet så godt i gang sammen med Rafal, og vi vil jo gjerne utvikle dette videre selv om Rafał flytter. Vi har vært så heldige å få med oss Ingebjørg Holbø som ny hovedtrener. Hun jobber på Barman oppvekstsenter, og har vært innom oss før og vi vet at hun kan mye og har et hjerte for judo. Men skulle det jobbe en person eller tre med judo-trenerbakgrunn og som har lyst til å bidra i tillegg. vil vi gjerne komme i kontakt med dem, sier Nina Nesset som nå er spent på fortsettelsen i den aktive judogruppa.
Klubben vil gjerne ha med seg flere i trenerteamet slik at de kan hjelpe og avløse hverandre. Så har du erfaring eller vet av noen som har drevet med judo før de kom til øyregionen er det bare å ta kontakt med klubbleder Nina Nesset i Sandstad idrettslag

Annonser

Les også