Denne flotte troppen deltok fra Sandstad il på regionmesterskap i judo i helga. De kom hjem med flotte prestasjoner og titler.

Seweryn ble suveren regionmester tross sine unge alder

Publisert: 3. februar 2019 13:29.

Del på sosiale medier:

  • 37
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Sandstad idrettslag judogruppe startet året med å sende ei stor gruppe på Regionmesterskapet i judo i region Midt. De seks utøverne gjorde det bra og klubbens stortalent Seweryn Bagniewski (17 år) var ikke snauere enn at han vant sin klasse U21 og kan titulere seg som Regionmester 2019 i sin klasse. En utrolig bra prestasjon i og med at dette var første året i denne klassen for Seweryn.

Annonser

Ledes av to dametrenere

Etter at klubben i fjor mistet sin hovedtrener Rafal, er det et trenertam med to damer som står i spissen for den svært ivrige judogruppa på Sandstad. Ingebjørg Holbø er hovedtrener og Nina Kristin Nesset er hjelpetrener. Det ser ut til å fungere meget godt da de sørger for ukentlige treninger og fortsatt rekruttering til denne alternative idretten på Hitra. Sandstad er i det hele tatt flink til å få til ulike idrettstilbud som kommer i tillegg til fotball og håndball.

Med på sitt første stevne

Judogruppa på Sandstad deltok med syv utøvere denne helga da Regionmesterskapet ble avholdt i den flotte judohallen til Levanger Judoklubb, forøvrig en klubb og arena hovedtreneren Ingebjørg kjenner godt som sin hjemmearena. Seks judoutøver var med trenerteamet og foreldre opp til Levanger og for enkelte var dette den første konkurransen de deltok i.

Daniel deltok på sitt første judostevne og det ga mersmak

Søsknene Daniel (7 år) og Sarah (9år) Kwizera stilte i sin aller første konkurranse noe de syntes var veldig artig. De skulle gjerne vært med på flere kamper så dette lover bra, forteller Nina Nesset. I tillegg deltok også Elin Adame (7 år) og Brage Hermansen (10 år) i helgas barnestevne, noe de hadde vært med på før. Det ble ei fin helg der alle utøverne viste seg fra sin beste side og fikk mye erfaring og gode opplevelser med seg hjem.

Elin har teknikken inne.

Et slikt stevne består også mye av det sosiale og Nina Nesset forteller at de starta med overnatting i judohallen da de ankom Levanger.

– Med litt leik og hygge mellom både deltakerne og de som var med ble det mye latter og felles hygge. Vi fikk prøvd oss både på elefantball og boksen går før sulten ble fiksa med et skikkelig godt kveldsmåltid og søvnen gjorde anmarsj. Da var soveposen god å krype nedi, før morgendagens konkurranser skulle starte, forteller den engasjerte treneren i judogruppa.

Sarah (th) fikk mye erfaring under dette stevnet

To med på regionmestersskapet

I helgas mesterskap for region Midt deltok klubben med to utøvere i konkurransen. Tobias Hermansen er første års ungdomsutøver og tross sin unge alder på 12 år stilte han i klasse U15.

– Tobias fikk veldig tøff motstand i denne klassen og havnet utenfor pallen denne gang, men er fullt klar på at dette vil han være med på flere ganger, sier Nesset. Med flere konkurranser og bedre erfaring vil nok dette bli en vi får høre mer fra tror hun.

Tobias fikk tøff motstand, men gleder seg til å gå nye kamper.

Seweryn suveren

Klubbens eminente judoutøver Seweryn Bagniewski er bare 17 år og måtte i år gå opp en klasse fra U18 til U21. Det betyr tøffere konkurranse og større utfordringer. Men gutten som fikk Hitra kommunes idrettsstipend i fjor nettopp for å få utvikle seg videre i idretten gjorde sakene sine meget bra.

Seweryn vant sine kamper og kunne til slutt stå som suveren vinner i sin klasse og motta tittelen Regionmester 2019 i si klasse. En flott prestasjon i sitt første år i denne klassen.

Sewryn med gullmedaljen og tittelen regionmester i sin klasse.

Seweryn deltok også i en åpen bakkekamp konkurranse (Ne-waza), der både menn/ungdom og også en kvinne i deltok i samme konkurranse. Her markerte Seweryn seg nok en gang og tok hjem en flott sølvmedalje.

– Det var en skikkelig fornøyd gjeng som tok turen hjem, noen gjeve medaljer, men alle med mange gode erfaringer og neste gang blir vi sikkert enda flere som deltar fra Sandstad og Hitra også, mener Nina, som forteller om en svørt ivrig gjeng med utøverne på de ukentlige treningene de har.

Annonser

Les også