Seweryn Bagniewski deltar i sitt første norgesmesterskap i judo i helga. Sammen med han drar også Sandstad ILs nye trener Ingebjørg Holbø som skal være dommer under mesterskapet. Seweryn står her i midten etter å ha tatt gull under det siste karusellstevnet på Levanger nylig.

Og treneren skal være dommer i mesterskapet

Seweryn debuterer i judo-NM i helga

Publisert: 16. november 2018 7:00.

Del på sosiale medier:

  • 28
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

I helgen er det duket for ungdoms- og junior NM i judo i Sande. 180 deltakere fra 30 klubber samles for å konkurrere på judomatta. To av de som skal delta er fra Sandstad IL, en som utøver og ei som dommer i konkurransen

Annonser

Talentet deltar i sitt første NM

I helga 17. og 18. november er det NM i judo for ungdom og junior i Sandehallen.  Mer enn 180 deltakere fra 30 klubber i Norge skal konkurrere individuelt på lørdag og som lag søndag.

Hitra har sin første deltaker under et NM med syttenåringen Seweryn Bagniewski som skal delta i individuelt i sin klasse på lørdag. Dette er det første mesterskapet i et norgesmesterskap for talentet fra Sandstad IL, og det blir spennende å se hvordan han klarer seg i konkurranse med de beste i landet. Tidligere har han gjort det meget godt i regionale konkurranser. 

Les også: Seweryn tok gull og bronse

Nytreneren stiller som dommer

Etter flere år med treneren Rafal Sobiecki  som hovedtrener har Ingebjørg Holbø kommet inn som en sterk ressurs og ny hovedtrener i klubben.
– Det er vi veldig glade for forteller Nina Nesset i Sandstad IL, som håper de klarer å fortsette det gode arbeidet som har vært nedlagt i klubben så langt.

Dette er søstrene Ingebjørg (tv) og Ragnhild Holbø i Levanger Judoklubb. Lillesøstra Ragnhild tok over ansvaret for gruppa Ingebjørg hadde ansvaret for før hun flyttet til Hitra. I høst har Ingebjørg tatt over rollen som hovedtrener i judo i Sandstadklubben.

Levangerjenta Ingebjørg Holbø kom flyttende til Hitra i fjor høst da hun startet som lærer ved Barman oppvekstsenter. Det er en erfaren judotrener klubben har fått avtale med her og hun gleder seg til å fortsette det gode arbeidet som er lagt ned i Sandstad idrettslag.
– Jeg har drevet med judo i femten år, forteller Ingebjørg. Jeg startet i Levanger Judoklubb og var der fram til i 2017 da jeg flyttet til Hitra. Til sammen har jeg vært trener i cirka ti år og har også tatt nest høyeste dommergrad i Norge med dommer klasse B, forklarer den judoengasjerte damen som nå skal bruke mer tid på denne idretten på Hitra.
Denne helga skal hun også delta som dommer i norgesmesterskapet og reiser nedover til Sande sammen med Seweryn. Nå gleder hun seg til å fortsette som hovedtrener i Sandstad.
– Det er spennende å få ansvar for treningene i en hel klubb. Tidligere har jeg hatt ansvar for enkelt grupper, så dette blir litt annerledes, forklarer Ingebjørg .
Men det er jo også gøy, sier hun og det er jo en av grunnene til at hun har holdt på med denne idretten så lenge også i følge henne selv. Det kan utøverne i Sandstad IL være glade for nå som Levangerjenta har gjort hitterværing av seg.

Annonser

Les også