Sikret fredagskosen med ferske reker ved kaia

Publisert: 28. juni 2019 11:45.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Selv om sommervarmen mangler og det er lite som minner om sommeridyll har Ingrid Lisbeth Hansen fra Sunde sørget for at det blir litt preg av sommer på fredagskvelden. Hun troppet opp ved flytekaia i gammelfillan og sikret seg ferske reker fra bryggekanten.
- De skal vi kose oss med når vi tar helg på fredags kveld, forteller Ingrid som nok synes det er både for kaldt og fuktig for tida.

Annonser

Kommer fra Halsa med fiskebåten

Det er fisker Oddmund Langholm fra Halsaaustan som besøker Hitra og har lagt båten til kai ved marinaanlegget nedi gammelfillan. Her selger han ferske og nykokte reker til sommersugne øyværinger, enten det er fastboende eller feriefolk som tropper opp ved bryggekanten.

Fiskeren driver med reketråling og kommer fra Osen med fangsten der han på torsdag fyller opp liter på liter med de fineste reker.

– De er best når de er ferske, mener Ingrid som stikker innom før jobb på Helsetunet.

Hun sikrer seg en solid pose med ferske reker som skal nytes på fredagskvelden hjemme på Sunde. Strømmen av kunder til rekebåten går jevnt og trutt utover dagen, og det merkes også i butikkene som har stor pågang på fersk loff og sitron i dag. I løpet av sommeren blir Oddmund å finne flere torsdager her i Fillan.

– Det har vært et jevnt og fint tilsig av kunder her i dag og ferske reker er alltid populært. Det hører jo sommeren til, men sommerværet mangler jo helt. Jeg gjør i alle fall mitt for å skape litt sommerstemning for øyværingene, sier Langholm mens han fyller opp nok et øsekar med ferske og fine reker til en familie fra Østlandet som skal yte sommeren på Hitra, enten det er regn eller sol.

Men rosa, smakfulle reker setter en ekstra spiss på sommerhyggen denne dagen. Oddmund Langholm kommer nok tilbake til Hitra med flere rekefangster utover, så da er du hjertelig velkommen ved bryggekanten sier den drevne fiskeren.

Annonser

Les også