Silje er tredje generasjon Bjørstad som driver den ærverdige butikken i Knarrlagsundet - hun liker å kalle seg for kjøpman

Butikken er livsnerven i bygda

Silje er tredje generasjons handelsmann

Publisert: 30. juli 2019 11:42.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Silje er tredje generasjon Bjørstad til å drive handel i det gamle ærverdige handelsstedet i Berge, en jokerbutikk som nær sagt har det meste. 

Når du kommer inn dørene til den nyoppussede butikken er det gjerne 34 årige Silje Bjørstad som møter deg med et smil.  Som tredje generasjons Bjørstad som driver handel i det gamle ærverdige handelsstedet i Berge, har hun reglerett vokst opp med kjøpmannsblod i årene. Livsnerven i Knarrlagsundet er en en topp moderne jokerbutikk som nær sagt har det meste. For med;  matvarer, garn, el-artikler, bensin, medisiner, lotto, post, fiskeutstyr og en frukt-og-grøntavdeling kan få vann i munnen av, er Joker Knarrlagsund en typisk sesongbutikk som går inn i sin mest hektiske sesong på året, nå som sommeren nærmest banker på.

Sander fikk åpne butikken for ett år siden

Nesten hvert år utvider butikken sitt utvalg med noe nytt, og tidligere har det kommet både softismaskin, egen disk for grillet kylling og varmmat og ei fin avdeling for å spise lunsj som har blitt en «slager» i grenda. Barna har også et eget sted hvor de kan leke mens mamma og pappa gjør unna handleturen, et flott tiltak for liten og for stor. Etter stadig økende omsetning fikk butikken en skikkelig ansikstsløfting i fjor. Da ble store deler av butikken oppgradert, nytt inngangsparti ble bygd ut og.

Barnehagen som holder til like ved nedkjøringen til butikken kom fulltallig til den høytidelige reåpningen, og Silje sørget for at det  var lille Sander som fikk æren av å gå på den røde løperen og klippe over snora inn til butikken.

Litt av en butikk

Like etter tok alle ungene og sang liv i den nye butikken, før publikum kunne få ta den nyoppussede lokalbutikken sin i bruk. En flott butikk fylt av masse lys, nye reoler, bedre muligheter for post i butikk , rikstoto og sist men ikke minst; Lys over sjokolade-hyllene og ny slushmaskin med tre  forskjellige smaker. En lang byggeprosess var endelig over og de to blide butikkdamene kunne endelig senke skuldrene og bare smile. Butikken som holder bygda sammen hadde gjenoppstått i ny og bedre innpakning.

I disse lokalene har det vært handel i flere hundre år

Begge de to butikkdamene er skikkelig fornøyd etter ombyggingen i fjor, og det smittende smilet byr de fortsatt på når du kommer inn.

 

Vi har åpent på alle søndager gjennom hele året, men på sommeren er det ekstra stor aktivitet her. Da fylles jo hele Sundet med liv, hyttefolket er på plass og turister både til lands og til vanns sørger for både ekstra folkeliv og stor handel. Da våkner liksom Knarrlagsundet til liv med stor aktivitet overalt, smiler Silje mens hun gjør klart for å fylle opp tomme hyller etter en god helgehandel sammen med sin assisterende butikksjef  Laura Ulidiene

Butikken er oppgradert helt i tråd med Jokers profil og kundene strømmer fortsatt til det som er nærbutikken i Knarrlagsundet og Fjellværsøya.

Vi setter vår ære i at butikken skal se ryddig og oversiktlig ut, og vi prøver å ha et så bredt vareutvalg som mulig så kundene kan inne det de trenger når de tar handelen sin her, enten det er en vanlig ukedag eller i løpet av heøga, sier butikksjef Silje Bjørstad og assisterende butikksjef Laura Ulidiene

Laura Ulidiene sørger for at de velduftende og nygrilla kyllingene havner i posen. Selv har Laura jobbet i åtte år ved jokerbutikken etter at hun kom flyttende fra sitt hjemland Litauen for ni år siden. I dag er hun assisterende butikksjef på joker-butikken.

Totalt sett er det rundt fire årsverk ved butikken i Knarrlagsundet, mens det på sommerstid er mange som jobber her med å fylle opp disker og reoler etter hvert som handlelystne båtfolk og hyttenaboer stikker innom i tillegg butikkens trofaste fastboende som bruker den.

Les også