Kjøpmannsskifte på Rema 1000

Siri overtok for Odd som skal drive butikk i byen

Publisert: 6. august 2019 10:30.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter vel tre år som kjøpmann på Rema 1000 i Fillan var det slutt for Odd Stellander mandag. Da overlot han nøkkelen til den nye kjøpmannen Siri Sandø som skal drive denne remabutikken før hun starter opp med ny butikk på Kalvøya i neste år.
- Tida på Hitra har vært fantastisk og jeg har kommet godt overens med alle hitterværinger jeg har møtt sier en smilende Odd Stellander i det han ønsker den nye driveren lykke til videre.

Har gått i Rema-læra under Odd

Siri Sandø som selv kom inn som en «fersk lærling» hos Odd Stellander da det ble klart at hun skulle starte opp den nye Rema-butikken som skal bygges på Kalvøya på Sandstad, er glad hun har hatt Odd som læremester fram til i går.

– Møtet med Rema og kjøpmannslivet har bare vært positivt for min del så langt, forteller en spent men godt forberedt rema-kjøpmann Siri Sandø. Jeg har fått lang og god opplæring her hos Odd og han har vært en god læremester, er skussmålet hun gir sin gamle sjef som nå skal fortsette med nye utfordringer i Rema-systemet.

Men nå føler Siri seg klar for den nye oppgaven og selv være kjøpmann og ansvarlig for de daglige avgjørelsene.

– Men jeg overtar en veldrevet butikk, og jeg vet at jeg kan ringe både Odd og Remaledelsen som backer meg opp, så jeg føler meg veldig trygg nå, sier Siri som innrømmer at det er noen små sommerfugler som kribler i magen likevel.

Hun forsikrer at overgangen fra tidligere jobb som jobbveileder på Dalpro og driver av restauranten Naz Perwer på Hemnskjela der hun kommer fra, har gått bra. Og det nye livet med handel og møter med kunder har ikke vært kjedelig skal vi tro den nye kjøpmannen, som nå går inn med planlegging av ny butikk på Sandstad i de kommende månedene også. Det blir tydeligvis nok å gjøre.

– Det har ikke vært en dag som har vært kjedelig på arbeid. Det er utrolig mange flinke ansatte som står på og mange av kundene kjenner jeg jo fra før, og de har vært kjempehyggelige hele tiden. Nå har vi hatt en grundig gjennomgang med Odd når overtakelsen skulle skje her på mandag og heretter blir det fullt kjør med både denne butikken og arbeidet som starter opp med nybutikken på Kalvøya.

Odd skal drive ny Remabutikk i sitt gamle nabolag

Gammelkjøpmannen hvis vi kan kalle den unge Stellander for det, flirer lett i bakgrunnen når Siri snakker om å drive to butikker. Selv har han vært kjøpmann og driver for både Hitra og en butikk i Trondheim det siste året. Det har vært krevende og han vet at Siri vil få all støtte og oppbacking for at også den nye butikken på Sandstad skal være klar for oppstart før sommeren 2020.

Stellander har i motsetning til Siri, nærmest remablod i årene etter mange års arbeid i kjeden. Han startet sin karriere allerede som ungdom med å jobbe i butikk, og før han kom til Hitra i 2016 var han kjøpmann for en annen Rema-butikk i byen. Nå går turen tilbake til Trondheim og oppstart av ny Remabutikk der.

– Jeg fikk en ny mulighet i byen for ei tid tilbake, like ved mitt gamle nabolag og tida for om jeg skulle bytte beite passet akkurat nå, med familie og skolestart. Nå skal jeg drive en stor Remabutikk på Lade og får nok å gjøre med det. Men tida her på Hitra har vært fantastisk og både jeg og familie tar med oss mange gode minner herfra, forsikrer kjøpmannen som allerede i dag er på plass i sin nye rolle i Trondheim.

Før Odd Stellander kom utover i 2016, overtok han butikken fra Arnold Jobotn, og han tok med seg mange av de gode tipsene Arnold hadde, og han var god å prate med da han startet opp. Møtet med hitterværingene har i alle fall vært hyggelig og Odd har forsøkt å komme overens og møte dem han møter på sin hverdag med et stort smil.

– Jeg overtok en veldrevet butikk, men mitt fokus har vært på å øke topplinja og siden starten har jeg fått omtrent 50 prosent omsetningsvekst, og da kommer bunnlinja etter også, med et godt år i fjor. Når Siri nå overtar stafettpinnen fra meg, er jeg sikker på at alle kundene blir vel ivaretatt og jeg håper alle hitterværinger tar godt vare på henne også, sier tidligere Remasjef på Hitra Odd Christian Stellander i det han smilende overlater roret og nøkkelen til Siri Sandø som nå vil kalle seg for kjøpmann, ikke bare for en men snart to butikker på Hitra.

Les også