Forskningsfartøyet MS Torra tilhørende Sintef Ocean ble fraktet til Jegtvik Mek Verksted på Dolmøya etter hevingen og står på slipp der for videre vurdering av hva som skal gjøres.

Tror MS Torra kan repareres

Sjekker skadeomfanget på den havarerte båten

Publisert: 4. januar 2019 16:26.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Seint onsdag kveld og ble forskningsfartøyet MS Torra hevet etter at dykkere og bergingsmannskap fra Frøy Rederi hadde fått festet stropper og provisorisk tettet flengen fartøyet hadde fått på styrbord side. I løpet av natt ble fartøyet fraktet til Jegtvik Mek. Verksted på Dolmøya der mannskap fra Sintef og forsikringsselskap fikk besiktiget skadeomfanget i løpet av fredag.

Annonser

Det var natt til første nyttårsdag fartøyet MS Torra , tilhørende Sintef Ocean slet seg fra fortøyningene ved liggeplassen båten har ved Bremvågen på Dolmøya. Den havnet i fjæresteinene like ved, men på grunn av kraftig pålandsvind var det ikke mulig å iverksette noe bergingsarbeid da uhellet ble oppdaget. Kontakten med berg og stein hadde gitt et mindre hull på styrbord side slik at båten tok inn vann og sank. Dermed var mer eller mindre hele båten under før den ble berget.

Les også: Forskningsfartøy slet seg og havnet i fjæresteinene

Fredag morgen er skipper Terje Bremvåg og representanter fra Sintef Ocean på plass ved Jegtvik Mek på Dolmøya for å besiktige skaden og sammen med takstmann og forsikringsselskap vurdere det videre arbeid for å berge mest mulig av båten.

Les også: Startet hevinga av den havarerte båten i ettermiddag

– Nå skal motorene tas ut og alt inventar rengjøres, det er fullt av olje og sjøvann innvendig, og alt må rengjøres forteller han mens de besiktiger båten fredag morgen. Mye av det elektroniske utstyret er ødelagt, men skroget ser nesten uskadet ut, bortsett fra den flengen som er på bakre styrbord side. Det er her båten har blitt fylt med sjøvann slik at den sank, konstanterer han.

Båten har blitt slippsatt på verkstedet og arbeidet med å konservere motorer og sjekke øvrig utstyr starter umiddelbart.

– Jeg regner med at skadene kan utbedres, tror skipper Terje Bremvåg som forteller at bergingsoperasjonen tok sin tid, men gikk veldig bra.

Annonser

Les også