Prosjektleder Trygve Dybdahl (tv) og rådgiver Audun Liland i Hitra kommune har tett dialog med anleggsgartner Morten Vesterbekkmo som skal omdanne grusplassen mellom Mediehuset og Hjorten Hotell til en samlende park for folk som ferdes i sentrumsområdet.

Det blir lange dager - men et spennende og nytenkende prosjekt

Skal få ferdig sentrumsparken til Toppidrettsveka

Publisert: 29. juli 2019 16:05.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Anleggsgartner Morten Vesterbekkmo regner med å jobbe for fullt med mannskapet sitt helt fram til Toppidrettsveka starter om vel tre uker. Den lenge planlagte sentrumsparken i Fillan skal etter planen være ferdig seinest 22. august og fremstå som en fin tilvekst i kommunesenteret.
- Det blir hektisk, men vi håper alt går etter planen forteller rådgiver i Hitra kommune Audun Liland like etter byggestart. Så langt har planen gått bra og parken begynner å få form.

Annonser

Anleggsarbeidet kom seint i gang, før kommunen endelig kunne bestemme seg. Både ungdomsråd og formannskapet har vært sterkt involvert i planene som er utarbeidet av kommunens egne fagfolk. Etter å ha fått avslag på en søknad om statlig støtte til prosjektet ble det nedskalert en del, men fortsatt en park som skal kunne benyttes av folks om ferdes i sentrumsområdet.

Formannskapet ga det endelig klarsignalet i begynnelsen av juni etter at det kun var kommet inn ett anbud. Det var Anleggsgartner Vesterbekkmo fra Mosjølen som fikk oppdraget som skal være sluttført innen 22. august.

Fra Hitra kommune stiller rådgiver Audun Liland og prosjektleder Trygve Dybdahl opp når den stramme tidsrammen skal følges opp. Morten Vesterbekkmo er daglig leder i anleggsgartnerfirmaet og synes dette er et spennende og fint oppdrag.

– For oss er dette et veldig spennende oppdrag, og det ser ut som et veldig nytenkende prosjektet som kommer til å bli fint når det blir ferdig, sier anleggsgartneren fra Mosjøen, men som nå er bosatt i Verdal.

De to karene fra kommunen nikker og gleder seg til dette blir ferdig om bare noen uker.

– Vårt oppdrag er å få realisert sentrumsparken etter de siste planene som ble godkjent, forteller Liland. Og jeg tror dette blir veldig bra. Det som også er fint med dette er at ungdomsrådet har engasjert seg så fint i dette prosjektet og tatt eierskap til det. Til slutt er jeg sikker på at dette skal bli et godt bidrag til utviklingen i kommunesenteret Fillan.

Siden oppstarten har det gått jevnt og trutt framover. Store partier av de omkringliggende plenene har blitt gravd vekk og nye plattinger og områder dukker opp etter hvert som anleggsgartnerne skrider fram i prosjektet. Vi ser allerede konturene av hva som kommer etter hvert. De siste uke  har karer fra Byggmetall jobbet med å sette sammen noen svære metallplater i ovale sirkler. Her fylles de opp og blir en del av opphøyningen på området som både steinsettes, legges spesialasfalt og plattinger med sittearealer dukker opp innimellom planter og trær som skal komme.

Her kommer det også område tilpasset de aller yngste som kan leike seg og folk kan møtes og ta en prat mens de koser seg i parken er meningen.

Men akkurat nå stresser både anleggsgartnerne og prosjektlederne fra kommunen med å sjekke at alt blir ferdig til den 22. august.

– Utfordringen blir å få alle brikker på plass til Toppidrettsveka, sier prosjektleder Dybdahl uten at hverken han eller anleggsgartner Vesterbekkmo lar seg skremme av det.

 

Annonser

Les også