For vel ett år siden var formannskapene på Hitra, Frøya og Trondheim samlet i sin årlige samling. Den gangen på Hitra. Torsdag og fredag er det klart for nok en samling , denne gangen med Frøya kommune som vertskap.

Kystkommunene jobber sammen med storbyen om felles saker

Skal møtes på Frøya å diskutere samarbeid

Publisert: 8. mai 2019 12:05.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Gjennom en aktiv avtale mellom de tre kommunene Hitra, Frøya og Snillfjord har det vært et utstrakt samarbeid på tvers av kommunegrensene for ulike tiltak disse har vært enige om. Hvert år har formannskapene og administrasjon vært samlet for å meisle ut kursen videre. I fjor var dette på Hitra, men torsdag og fredag skal kommunenes ledere samles på Frøya for felles program i to dager.

Annonser

Foruten de tre samarbeidskommunene er det også i år invitert en fjerde samarbeidspartner, som er lik kystkommunene Hitra og frøya. Det er kommunene Vikna og Nærøy som fra neste år blir en felles kommune under navnet Nærøysund kommune. Under denne ukas møte vil de bli med i et formelt samarbeid med de tre kommunene som startet samarbeidet.

Torsdag starter møtet på Hotell Frøya med orienteringer om Blått kompetansesenter, Katapult-ordningen og Ocean Space Center. Frøya vil også fortelle de andre deltakerne om sin egen kommune og 24/7-mennesket og hvordan de legge til rette for det. Før deltakerne skal bli med på en eskursjon ut i havgapet vil Frøya Arena med idrettshallene og kulturtilbudet bli presentert.

Dagen avsluttes med en båttur ut til havmerda til Salmar, før turen går videre til Mausund og Bogøya.

Utvider samarbeidet

Fredag fortsetter møtevirksomheten med evaluering av samarbeidsavtalen man har og hvordan den skal være videre. I tillegg vil det aktuelt å formalisere samarbeidet med kystkommunen Nærøysundet som er sammenslåingen av Vikna og Nærøy kommune. Her er det mye felles og et ønske om å bygge videre på aktiviteten og felles interesser rundt havbruk, samferdsel og skole.

Fra Hitra deltar ordfører Ole Haugen i spissen for formannskapet, samt rådmann Laila E. Hjertø og sentrale medarbeidere i administrasjonen.

Annonser

Les også