Det har vært vandaler og knust begge sideglass på et busskur som står mellomlagret ved busslomma på Dolmsundet.

Kommunen jobber med å få plassert ut de siste

– Skuffet over at noen knuser rutene i busskura

Publisert: 30. april 2019 13:28.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter at kommunen fikk tak i en mengde brukte busskur fra Trondheim i fjor, har det blitt plassert ut mange slike rundt i kommunen. Flere skal det bli sier kommunalsjef Dag Robert Bjørshol, som er skuffet over at de oppdaget at vandaler har knust rutene på et som stod klart for utplassering ved Dolmsundet. - Det er kostbart og gir oss problemer når noen gjør slike ting. Vi får håpe resten får stå i ro slik at de kommer ventende passasjerer til gode, sier Bjørshol som lover mange nye i år.

Annonser

Fikk tak i brukte fra byen

Det var etter at Trondheim skulle skulle skifte ut store deler av bussparken med såkalte metrobusser, lange busser tilpasset bydrift at de gamle busslommene i byen måtte bygges om. Da skulle også busskur byttes ut og kommunen fikk overta disse for en billig penge slik at de kan plasseres ut på flere busstopper langs veien på Hitra.

– Vi har prioritert skoler og trafikkutepunkt på de første busskurene vi fikk tak i. I tillegg prøver vi å få utplassert flere der det er samlingspunkt for flere skoleelever som venter på bussen. Vi må først bare få til avtaler med grunneierne der de skal settes ut før vi kommer med dem, men akkurat nå jobber vi med å få satt ut mange i tida framover. Vi har til og med en del som skal plasseres ut i Snillfjord kommune, i den delen som blir en del av Hitra etter nyttår. Det synes vi kan være en fin gest overfor våre nye innbyggere.

Begge sidevinduer er blitt knust på et busskur som står mellomlagret på Dolmsundet. Dette skulle utplasseres ikke langt unna der mange barn bruker å vente på bussen.

Vandaler på ferde

Men det er ikke bare glede inne på kontoret til kommunalsjefen. Nylig har de registrert at i alle fall ett skur har blitt utsatt for vandaler. Ved busslomma på Dolmsundet er det et busskur som er midlertidig plassert inntil det skulle ut til et annet sted i nærheten der ungene har ventet på det.

– Det er veldig beklagelig at noen må ødelegge for de mange. Her er det tydelig at det er brukt kraft for å knuse to store sidevinduer i busskuret slik at det har blitt knust. Vi må rydde og sikre det, samt koste på utskifting. Slikt burde være unødvendig og jeg håper vi unngår slik vandalisme for ettertiden på de andre busskurene vi har plassert ut og skal sette ut sier Bjørshol, som tross alt mener dette er en gladsak.

I stedet for å kjøpe inn nye busskur for en pris på mellom 100-150 tusen, har det nå kommet på plass et titalls for en langt, langt lavere stykkpris.

– Vi har fått mye for pengene, og håper brukerne blir fornøyd med dette og passer på dem.

I løpet av sommeren vil det komme opp en rekke tilsvarende busskur etter hvert som plassering og avtaler med grunneierne er på plass.

Annonser

Les også