Yrkes- og utdannaningsmessa 2019

– Spennende med speed dating

Publisert: 23. januar 2019 12:37.

Del på sosiale medier:

  • 29
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Med over 500 ungdom tilstede arrangeres den årlige lokale yrkes- og utdanningsmessa (YU) for 12. året på rad, denne gang i Hitrahallen. Her skal ungdommene finne ut hvilke utdanningsløp og yrkesvalg de skal ta for framtiden.
- Vi får mye informasjon og har mulighet til å stille spørsmål til alle linjene som er representert, sier Sivert Berget (15) (th)

Annonser

I dag kl. 9 ønsket prosjektleder og rådgiver ved Blått kompetansesenter Heidi Glørstad Nielsen velkommen til yrkes- og utdanningsmessa. Først på programmet var speed dating med 10. klassene fra Snillfjord, Hitra og Frøya. Dette var grupper på 3-4 elever, hvor hver gruppe hadde 3 minutter på hver stand.

Etter to heftige timer med speed dating fikk ungdommene gå fritt i hallen før felles lunsj og miniseminar. Vi tok en prat med flere fornøyde ungdommer underveis i speed datinga.

Ludvik Hestnes (15) og Sivert Berget (15) synes det er gøy med speeddating på yrkes- og utdanningsmessa.

– Gøy med speed dating

– Vi får mye informasjon og har mulighet til å stille spørsmål til alle linjene som er representert, sier Sivert Berget (15).

Både Sivert og kompisen Ludvik Hestnes (15) har allerede bestemt seg med å gå naturbruk til høsten.

Trives på messa

 

Stefani Pettersen (15), Jørgen Leikvang Eriksen (15), Alexander Berg Glørstad (15), Karl Erik Melhus (16) trives på messa

– Jeg synes det går greit med speed dating, mye bedre enn skole, smiler Karl Erik Melhus som har valgt naturbruk til høsten.

Stefani Pettersen har valgt service og samferdsel, Jørgen Leikvang Eriksen har valg elektro og Alexander Berg Glørstad har valgt bygg og anlegg.

Går bygg og anlegg for å bli tømrer, maskinfører og arkitekt

Mats Krangnes (17), Elise Boneng (17), Sander Pettersen (16) og Lars Erik Tangen (19) representerer bygg og anlegg

Mats Krangnes (17) og Elise Boneng (17) går bygg og anlegg VG1, mens Sander Pettersen (16) og Lars Erik Tangen (19) går bygg og anlegg VG2.

Anniken F. Engan (15), Synne Eide (15), Klara Johannesson (15) og Mette Hørnlein (15) er på speeddate med Bygg og anlegg.

– Jeg tenker å bli arkitekt, forteller Elise Boneng. Hun er godt fornøyd med bygg og anlegg når det er så mye variert og man har mulighet til å være kreativ.

Både Lars Erik og Mats ser for seg tømreryrket i fremtiden, mens Sander tenker å bli maskinfører.

– Det er mye utetid i bygg og anlegg, mye produksjon og mange småoppgaver fra private, forteller Lars Erik.

– Helse er så mye mer enn det folk tror

Representerte helse og oppvekst, barn og ungdom og helsefag: Bak fv: Elise Hammer, Maren Ansnes Haltland (16), Kristine Fjeldberg (19), Miriam Romul (16), Patrick Haranes (17) Foran fv: Benedicte Valvåg (17), Signe Heggvik (16) – Her trengs det folk, og spesielt mannfolk kanskje, forteller Elise Hammer som er fornøyd med alle mulighetene innen helse.

Benedicte Valvåg hadde egentlig tenkt naturbruk, men ombestemte seg og endte opp med helse. Hun er godt fornøyd med valget og tenker videre innen psykisk helse.

– Jeg trives å jobbe med mennesker, og liker å bidra til å gjøre en forskjell, sier Benedicte.

– Mange tror at helse er å jobbe på sykehjem, men det er så mye mer. Det er mange muligheter. Så jeg anbefaler å søke helse, avslutter Signe.

– Blir bare større og større

Prosjektleder og rådgiver ved Bått kompetansesenter Heidi Glørstad Nielsen er godt fornøyd.

Prosjektleder og rådgiver ved Blått kompetansesenter Heidi Glørstad Nielsen er godt fornøyd med messa. Yrkes- og utdanningsmessa arrangeres i år for 12. året på rad, og i følge Heidi blir det bare større og større for hvert år.

–  Jeg er kjempeglad for at det er så mange utstillere, og det er ekstra gøy med eksterne utstillere. I år har både Høgskolen og Fagskolen Kristiania, NTNU og folkehøyskolen tatt turen, og det er artig å se, forteller Heidi.

– El-næringen ble med for noen år siden, og har vært stødig siden da. Nå har også anleggsbransjen blitt med, og det synes vi er veldig positivt.

– Vi ser også at det blir stadig flere og flere yngre som bedrifter sender ut, og det er gøy å se unge snakker med unge, avslutter Heidi.

I alt var det 49 stands og hele 69 miniseminar på årets yrkes- og utdanningsmesse, noe prosjektlederen er godt fornøyd med.

Annonser

Les også