Morten Johansen hos Alfo selger stadig flere robotklippere. - En av tre kunder kjøper seg dette når de velger ny klipper.

Morten sørger for at du selv kan slappe av mens plena alltid er nyklipt

Stadig flere anskaffer seg roboter for å klippe plena si

Publisert: 28. mai 2019 9:57.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Morten Johansen hos utstyrsbutikken Alfo i Fillan opplever at stadig flere kommer for å finne løsningen på en velstelt plen. De siste 7-8 årene har butikken solgt robotklippere, men de siste tre årene har veksten vært formidabel.
- I fjor solgte vi over seksti robotklippere og sørget for montering av dem hjemme i hagen til folk for rundt 40 av disse. I år satser vi på å selge rundt hundre klippere, forteller Morten som har ønskedrømmen klar for mange hageeiere.

Annonser

En av tre velger robotklipper

Drømmen for mange huseiere er å ha en fin og grønn plen de kan boltre seg på og som stadig vekk ser nyklipt og fin ut. Form mange ender det med mose, ugras og slitsomme kvelder der alt for langt gress skal klippes. Og når vekstsesongen er i gang for fullt er det mye arbeid å holde en plen velstelt. Derfor er det stadig vekk flere og flere som velger å anskaffe seg en robot som tar seg av hagens kanskje kjedeligste oppgave, forteller Morten Johansen hos Alfo.

Mandag og tirsdag viser de fram det store utvalget av robotplenklippere som passer for den lille villahagen til store areal og bratt terreng. Klipperne står på rekke og rad som den peneste bilutstilling. Mens Morten har besøk av salgsrepresentanten for Husqvarna Svein Atle Karlsen betjener de kunder som nysgjerrig stikker innom for å finne en lettvint løsning for å sørge for perfekt plen til sommeren. I bakgrunnen står grillen og dufter med pølse og nykokt kaffe. May Britt sørger for at kundene også skal bli mett i magen også.

– Du kan gjøre alt du har lyst på utenom å klippe plen

Mandag kunne interesserte hitterværinger stikke innom utenfor Alfos lokaler i Fillan og tirsdag tar de turen til Sistranda slik at frøyværingene skal få stifte bekjentskap med de motoriserte vidundrene.

– De siste tre, fire årene har interessen for robotklippere eksplodert og omtrent hver tredje klipper som selges er nå blitt en robotklipper, forteller Svein Karlsen fra leverandøren Husqvarna. Vi har valgt Alfo som vår forhandler her i øyregionen, og de sørger for god service og oppfølging om du kjøper en slik forteller han. For det er ikke bare å selge en klipper, men trygghet for at dette virkelig funker, og det beviser Alfo gjennom alle sine leveranser, sier han.

burst

Lokal service er viktig mener både Karlsen og Johansen hos Alfo. Hos den solide utstyrbutikken i Fillan har de bygd opp en egen serviceavdeling som sørger for at klipperne blir rigget til oppstgart på de ulike plenene, og nødvendig service om det skulle være noe, men i følge de to selgerne er disse mye mer stabile en andre klippere.

– Her er det bare å trykke på knappen så sørger klipperen for at du har ei velstelt plen hver dag gjennom hele sesongen. For de som ønsker det kommer vi ut og monterer den på plenområdet, legger ned tråd i det området som klipperen skal oppholde seg i og sørger for at pleneieren kan gjøre helt andre ting enn å bekymre seg over ustelt plen. Disse klipper hver dag og uansett vær, forteller Morten mens en mannlig kunde stikker innom for å titte på noen av de opplaina vidundrene.

Hvem er kjøperne av slike da undres vi og det aner oss at dette kan være en dyr affære. Eller hva mener du Morten?

– Dette er roboter som ordner seg sjøl og noe vi har holdt på med i ganske mange år nå. Det er vel en 7-8 år siden vi monterte dem første og vi opplever at det er stadig vekk flere som velger dette. Veldig enkelt vedlikehold og lite problemer slik vi har opplevd så langt. De siste tre årene har det virkelig eksplodert, så i fjor solgte vi vel over seksti klippere i ulike størrelser, og i år tror vi nok at vi skal klare nærmere hundre klippere sier en optimistisk Morten som er eksperten hos Alfo.

Og prisen sa du ingenting om?

– Det er mange ulike varianter og den minste koster fra rundt 9500 kroner og den største klipperen som både er firhjulstrekker og kan klippe en fotballbane i størrelse og i terreng som er like bratt som unnarennet i en hoppbakke nærmer seg fort femti tusen. Men mange havner vel på klippere rundt tjuefemtusen ferdig innstallert.

De siste årene er det solgt rundt 30.000 robotklippere i Norge og det utgjør en tredjel av det totale plenklippersalget. Stadig bedre robotklippere, både med hensyn til framkommelighet og kvalitet gjør at mange velger å bytte til en slik når neste klipper skal skiftes ut. At det i de aller fleste sammenhenger er godt voksne mannfolk som kommer å velger klipper kan sikkert være med å bidra til at de velger en stadig større og bedre variant, akkurat som med bil.

Svein Atle Karlsen sier en av fordelene med å benytte Alfo er den gode og lokale servicen.

– De innstallerer, graver ned ledninger og sørger for at alt er oppe å går med ny klipper. Og skulle det være noe problem har de flinke servicefolk som kjenner produktet, har erfaring og et verksted her på Fillan som fikser det meste. Det er vel derfor de også velges av de fleste øyværinger når de skal kjøpes robotklipper, mener Karlsen. Ekspertise, service og lokal tilhørighet går aldri ut på dato, sier han mens de ansatte på Alfo stadig smiler bredere og bredere der de står rundt han.

Tirsdag er det demodag på Sistranda og da vil robotklipperne stå parkert og oppstilt i sentrum slik at frøyvøringene kan ta dem i øyesyn.

– Velger du en robotklipper, slipper du slitet med plenklipping og ta hensyn til vær og vind, og kan bruke tida di til helt andre ting, samtidig som du vet du får en av nabolagets fineste plener, uten mose, alltid nyklipt og uten kjas og mas, avslutter en smilende Morten Johansen, butikksjefen på Alfo.

 

Annonser

Les også