Kontrolleder Cato A. Bakken (tv), hadde med seg inspektørene Olav Brudeli og Nina Pedersen på stoppkontroll ved Eidsvatnet i dag. Denne bilen ble avskiltet på stedet, men det ble mer dramatikk da de fortsatte kontrollen utenfor videregående skolen på Sistranda seinere på dagen.

Måtte ha hjelp fra politiet under kontroll

Stakk av og gjemte mopedene på HC-toalettet da de ble stanset

Publisert: 7. november 2018 20:02. Sist oppdatert: 7. november 2018 20:32

Del på sosiale medier:

  • 82
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det har vært et massivt oppbud av kontrollører i hele øyregionen i dag. Det ble mange avskiltinger, bruksforbud og mangellapper i løpet av dagen, det meste går rolig for seg når sjåfører blir stanset. Men på Frøya, ble det tilløp til dramatikk. Her stakk flere av og rømte gjennom skolegården og inn på et HC-toalett der de prøvde å gjemme mopeden sin. Det endte med at fire ungdommer må regne med et oppgjør med politiet, i tillegg til avskilting av mopeden sin.

Annonser

To uteteam som dro rundt tidlig i dag

Statens Vegvesen har bebudet at de skulle komme tilbake med hyppigere kontroller av kjøretøy den siste tiden. I dag var de utover med to team som kontrollerte kjøretøy flere steder på Hitra fra morgenen av. Da vi stakk innom Eidsvatnet, var det allerede gjort flere funn.

– Vi har allerede avskiltet ett kjøretøy og gitt flere kjøreforbud og vi får oppsummere dagen når alle rapporter er gjennomgått og vi er avsluttet i ettermiddag sier kontrolleder Cato A. Bakken. Det skulle vise seg at det ble en innholdsrik dag i øyregionen

Avskilting og fiskeavrenning

Det var massivt oppbud av kontroller i hele øyregionen i dag. Det startet tidlig i dag med kontroller både ved Knarrlagsundbrua, Sandstad og med partuljer ved Krokstadøra.

– Ved Knarrlagsundet stanset vi et vogntog som fikk bruksforbud på grunn av avrenning fra en fiskelast, forteller Bakken, men vi hadde ingen med overlast i dag.

Seinere har de stått ved Eidsvatnet utenfor Fillan og ved nedkjøringen til Frøyatunnelen. Ved Eidsvatnet ble det bruksforbud for en lastebil med for stort overheng bak på grunn av utstikkende kontainerflak, samt et kjøretøy som ble avskiltet da det lå begjæring om framstilling for teknisk kontroll.

Ble likevel bruksforbud selv om underkjøringshinderet ble uttrekt, max avstand på utstikk er 40 cm.

Det ble avdekket flere tekniske mangler på store og små kjøretøy i forbindelse med dagens tekniske kontroll.Videre ble det skrevet noen gebyr for manglende dokumenter og for liten mønsterdybde i dekk forteller Vegvesenets kontrollører.

Stakk av og gjemte mopeder på HC-toalett

Men mest dramatikk ble det på Frøya i dag, der måtte kontrollørene ha bistand fra politiet da fire mopedister ikke ville inn til kontroll.

Midt i Sistranda sentrum ved Blått kompetansesenter var det fire ungdommer som stakk av på mopedene sine  og en lett motorsykkel da kontrollørene ville ta dem inn til kontroll.

– Den ene mopedisten kjørte over et jorde i et forsøk på å stikke av, men da han kom seg tilbake og opp på veien igjen ble han stoppet av oss, forteller kontrolleder Cato A Bakken i Statens vegvesen, som sier det er sjelden de opplever slike situasjoner.

To av de andre motorsyklistene prøvde å lure seg unna ved å ta med seg syklene inn på skolen i underetasjen på skolebygget. Her prøvde de å gjemme unna syklene på handikap-toalettet hvor vi fant dem, sier Bakken.

Fikk bistand fra politiet

I tillegg fant kontrollørene igjen en moped som ble parkert på baksiden av et bygg. Her hadde føreren fjernet kjennemerket og stukket av fra stedet. Imidlertid hadde vi chassisnummeret på mopeden slik at vi og politi kunne finne eieren.

– Alle de fire syklene ble avskiltet på grunn av den tekniske tilstanden. I tillegg mistenker vi også at det er gjort noe med dem rent teknisk, men det får vi svar på når vi får tatt en skikkelig teknisk kontroll på syklene, sier Cato A. Bakken som forteller at de måtte ha bistand fra politiet som har etterforsket saken for å bringe på det rene hvem som er eiere og faktisk kjørte syklene som ble avskiltet.

– Det blir opprettet sak på alle fire sjåfører etter dette. Så de må nok også regne med et oppgjør med politiet i tillegg til vår avskilting. Eier anmeldes for å unndra seg kontroll og politiet etterforsker hvem som har vært faktisk fører, opplyser Bakken som forteller at det ble en lang dag før de var ferdig med sakene her ute.

 

Annonser

Les også