"Kvoten" er oppfylt allerede

Stanser mottak av flere hjort på slakteriet.

Publisert: 12. november 2019 15:33.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Avdelingsleder Sverre Johansen på Dalpro har allerede stanset mottak av flere hjortevilt til slakteriet på Dalpro, lenge før jaktsesongen er over.
- Vi har opplevd en stor pågang og har over 270 dyr som er kommet inn til slakteriet. Sammen med slaktingen av villsau jobber vi nå for å foredle råvarene til smakfulle produkter som markedet etterspør, forteller lokalmatprodusenten på Dalpro.

Annonser

Ettertraktet vare

Det har vært en hektisk høst ved slakteriet og gårdsmatproduksjonen på Dalpro så langt. Hver høst kommer det et fast team med Litauiske slaktere som bistår den faste betjeningen med slakting og skjæring av kjøttproduksjonen, både av sau og hjort. Pågangen av jegere som vil levere hjorteslakt til Dalpro har vært så stor at de nå har satt stopp for mottak av flere dyr denne sesongen.

Dette forklarer avdelingsleder Sverre Johansen med at de skal få avsetning på alle produkter etter hvert også, slik at de slipper å sitte igjen med et for stort lager.

Kvalitetsbevisste kjøpere

– Vi har tatt inn rundt 270 hjort i høst og dette kommer i tillegg til sau og lam. Nå jobbes det for fullt med å foredle de fine råvarene som sendes ut på markedet etter hvert. Vi har fått mange gode kunder som skryter av produktene våre og det er vi veldig stolt over, forteller Sverre mens han viser oss en stor forsendelse med de beste ferdigprodukter som sendes til Jacobs på Holtet, en velrennovert kjøttselger i Oslo.

Hit sendes det både ferske og frosne produkter,og kvalitetskravene er store. I tillegg forteller Sverre at de har fått levere til Britannia og kjøkkenet der, samt flere andre kvalitetsbevisste restauranter. Nå bruker de drevne slakterne fra Litauen kniven på å klargjøre de enkelte stykningsdelene og bearbeide råvarene til ulike ferdigprodukter.

– Vi har mange produkter for salg og du kan sikre deg noe av dette ved å stikke innom gårdsmatutsalget her på Hammerstad, eller benytte deg av bestillinger i Reko-ringen når det er utleveringer her, forteller den blide matentusiasten på Dalpro.

Sammen med resten av sine ivrige og dyktige medarbeider på Vekstbedriften sørger de for at årets pinnekjøtt er klart eller et varmrøkt lammelår kan nytes. I tillegg til at de tar imot og kjøper opp en del hjortevilt har de sitt eget hjorteoppdrett der de i høst tar ut en god del dyr. Skal du sikre deg noen av årets godbiter på tallerkenen kan du stikke innom den premierte lokalmatbedriften på Hammerstad.

Les også