MS Torra ligger nedsunket inne ved land, mens fartøy og mannskap fra Frøya rederi jobber med å få hevet havaristen onsdag kveld.

Skroget har fått en flenge så den sank

Starter hevinga av den havarerte båten i ettermiddag

Publisert: 2. januar 2019 18:35.

Del på sosiale medier:

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Frøy rederi har to båter på Dolmøya onsdag etetrmiddag for å prøve å få hevet forskningsfartøyet MS Torra som sank ved Bremvågene på Dolmøya nyttårsnatta etter at fartøyet slet seg fra liggeplassen i stormen som herjet i området.
- Det har vært dykkere nede for å sjekke skadeomfanget og de skal gjøre klart for ei heving utover kvelden, forteller Terje Bremvåg i eierselskapet Sintef Ocean.

Annonser

Fant en flenge i skroget

Dykkere fra dykkerfartøyet Siljo Master ankom havaristedet rundt klokka 15.30 og de har funnet en flenge i skroget på 30-40 cm forteller Terje Bremvåg til Hitra 24 når vi er på stedet. Det er mannskap fra Frøy Rederi som deltar i bergingsoperasjonen utover kvelden. Det er dykkerfartøyet Siljo Master og servicefartøyet Frøy Valkyrien som er på stedet.

Den 42 fot lange forskningsbåten tilhørende Sintef Ocean slet seg fra fortøyningene i de kraftige vindkastene som kom i løpet av nyttårsnatta og havna i fjæresteinene like ved. Da var det allerede slått hull i båten og fartøyet lå delvis nedsunket. Bremvåg hadde da ikke annet å gjøre enn å sikre fartøyet for å gjøre mer skade på andre båter eller sjøhus i området i påvente av at været skulle løye.

Les også: Forskningsfartøy slet seg og havnet i fjæresteinene i nyttårsstormen

Båten Torra  er spesiallaget for forskningsformål. Den er godt utstyrt med relevant teknologi og effektiv kommunikasjon og tilpasset trafikk nært oppdrettsanlegg. Den bringer forskere og besøkende raskt ut til fisk og anlegg for havbruk. Båten er eid av Sintef Ocean som benytter den ved sine anlegg og oppdrag i øyregionen.

Håper å heve den onsdag kveld

– Akkurat nå er det en rolig periode så det skaper ikke noen akutte problemer for oss sier Bremvåg, men vi har allerede vært i kontakt med andre som kan tilby oss leiebåt. Så får vi se hva som vil skje med fartøyet når vi har fått det opp og skadeomfanget er avklart, sier han onsdag kveld.

Fartøyene fra Frøy Rederi jobber på stedet for å få festet den havarerte båten slik at den kan heves og bringes til verksted. Dykkere holdt på med å tette hullet provisorisk før de skal se om de får den flytende etter hvert. Det virker i følge dykkerne som det er andre skrogskader på båten enn det som har kommet etter kontakt med berget og fjæresteinene den kom i kontakt med. Imidlertid har bortimot hele båten vært under sjøvann og alt utstyr om bord regnes dermed som tapt.

– Hva som vil skje med denne får bli en sak med forsikringsselskapet når vi har fått den fulle oversikten i etterkant sier Bremvåg. Heldigvis har det ikke blitt annet enn materielle skader på båten, forteller han.

 

Annonser

Les også