El-konsult starter jobben med å skifte ut lysskilder i alle veglys på Hitra over helga, forteller daglig leder Vibeke Knutshaug. Elektrolærling Trond Erlend Refsnes er en av de ansatte som skal utføre jobben i de kommende ukene.

Skal få på lysene langs vegen

Starter masseutskifting av veglysene over helga

Publisert: 2. mai 2019 16:20.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter å ha varslet om mørklagte veglys og mast om utbedring over lang tid kan endelig lokalpolitiker Per Ervik (PP) glede seg over at nå kommer lyset tilbake, over hele Hitra faktisk. Nylig fikk han tilbakemelding fra Vegvesenet om at de starter utskifting av alle lysskilder og ødelagte armaturer fra Sunde og ut mot Frøya.
- Vi starter opp med arbeidet på mandag og regner med å bruke to til tre uker på jobben, forteller daglig leder Vibeke Knutshaug i El-konsult som har fått oppdraget.

Annonser

Planlagt i lang tid forteller Vegvesenet

I følge Anne Grete Skevik i Statens Vegvesen er planleggingen av dette pågått i lang tid. Hun er byggeleder for el-kontrakter i vedlikeholds- og fornyingsseksjonen i Vegvesenet.

– Vi har jobbet med å skaffe oss oversikt over alle veglys rundt omkring i fylket fra sør til nord og i første omgang vil vi nå foreta en rehabilitering av eksisterende veglys med det vi kaller en masseutskifting av lysskilder forteller hun til Hitra 24 torsdag ettermiddag.

Alle veglys på strekningen fra Sunde og i retning mot Nesset på Frøya skal skiftes ut. Der det mangler armaturer skal det settes opp nye slik at alt blir på stell når dette er unnagjort, opplyser hun.

– Vi har engasjert El-konsult til å ta denne jobben her ute, og de har nettopp fått alle avklaringer og arbeidstillatelser for å sette i gang med jobben, så i løpet av mai bør vel det meste være avklart forklarer «lyssjefen» i Vegvesenet.

Lokalpolitiker Per Ervik i Pensjonistpartiet har siden i fjor vinter mast på Vegvesenet om å få lys på mørklagte punkt på Sandstad og han har skrevet en rekke mailer til daværende sjef Eva Solvi, som nå er vegdirektør i den nye fylkeskommunen. Skevik sendte nylig en medling til Ervik om at nå skulle det bli lys i løpet av kort tid. I tillegg har det vært påpekt fra flere hold om andre steder som var mørklagt, blant annet ved Krabbsundbrua og Mastadsvabrua på vegen ut mot Fjellværsøya. Nå skal det tas i samme slengen.

Marianne Pervik Kvam på Ansnes er en av lokalbefolkningen som har varsla fra om mørklagte lyspunkt. Nå skal det bli orden i følge Vegvesenet.

– Er det «masinga» fra Per Ervik som gjør at dere nå får satt dette i gang, spør vi Skevik i Vegvesenet.

– Nei, faktisk ikke,vi har planlagt dette i lang tid og først etter at vi har den totale oversikten setter vi nå i gang slikt arbeid flere steder langs vegene. Men, at han maser og purrer oss, legger vi jo merke til, men nå blir det i alle fall utført i de nærmeste ukene lover Skevik. Lyskildene har en økonomisk levetid på fem til seks år, og derfor tar vi dem alle sammen på Hitra når vi først setter i gang nå.

Per Ervik lyser som sola når han nå fikk beskjed om at alle veglys langs hovedvegen skal bli utbedret.

Ervik er strålende fornøyd

Da vi snakker med Ervik torsdag er det en strålende fornøyd lokalpolitiker vi møter.

– Der ser du, det hjelper å mase og purre på dem. Jeg er sikker på at uten det hadde det neppe skjedd, sier han i en kommentar. Uansett er det kjempebra at det når blir orden i alle lys langs vegen, ikke noe gleder meg mer sier pensjonisten, som neppe kan kalles noen mørkemann.

 

Annonser

Les også