Dette skal asfalteres på Hitra i høst

Startet asfaltlegginga mot Straum

Publisert: 12. august 2019 14:55.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Mandag morgen startet Veidekke med den første asfalteringen som skal gjøres i årets asfaltprogram på Hitra.
- Vi hadde håpet på fortsatt finvær og satte i gang med det som skal være et to dagers asfaltlegging fra Volden-krysset og inn mot Straum, forteller byggeleder asfalt i Statens Vegvesen, Even Stølan.

Mye dårlig dekke – rekker ikke over alt

Planen er å legge asfaltdekke på den første strekningen fra Volden mot Straum i dag og i morgen, forteller Stølan. I årets asfaltprogram skal de legge rundt 3,5 kilometer med dekke på FV713, og de første metrene legges nå.

– På grunn av fint vær flyttet asfaltlaget til Veidekke seg ut til Hitra for å ta en to dagers jobb her innimellom annet arbeid, forteller han. Resten skal de ta fra midten av neste uke hvis været ikke slår seg helt vrang. Da vil det som står igjen av planlgt legging av fast dekke inn mot krysset ved Straum bli gjort ferdig. Det midterste partiet imellom disse to feltene blir ikke tatt nå, da det ble lagt for ikke så mange år siden.

Asfalterer tunnelene

I følge byggelederen for asfalt, Even Stølan, har de klart å finne noen ekstra kroner igjen på årets asfaltprogram også som de vil bruke her ute i øyregionen. Da er det først og fremst tunnelene som skal tas.

– Vi hadde egentlig tenkt å starte med Hitratunnelen i dag, men da vi ikke fikk tak i ledig fresemaskin som må frese opp gammelt dekke blir ikke det tatt før i neste uke. Da skal en kjørebane freses og asfalteres i hver retning. Det vil bli lagt ny asfalt fra Sunde og ned til bunnen, samt fra Hitra og ned til bunnen. Det er dessverre ikke nok midler til å ta hele veibredden i en gang, noe som absolutt hadde vært å foretrekke.

I tillegg vil også deler av Frøyatunnelen bli tatt nå i høst. Her vil det bli frest opp og lagt ny asfalt fra trebrua utenfor innkjøringen til tunnelen og omtrent en kilometer ned i tunnelen. Det er det vi har penger til slik det ser ut i dag.

– Det som gjenstår utpå her da er å legge dekke på den første biten av veien fra krysset ut mot Fjellværøya fra Baråsgrana. Det vil også bli tatt så fort som råd og det er værforhold for det.

Stølan forteller at både han og Vegvesenet er klar over at det er mye dårlige veier med mye spor her ute, men at det ikke er mer midler til å asfaltere enn det de får til i denne omgangen. Men nå blir i alle fall veien fra Volden mot Straum utbedret og får et nytt lag med asfalt, det var i alle fall ikke for tidlig.

 

Les også