Den nest siste bruseskjonen ble løftet på plass søndag morgen. Nå planlegges det siste løftet og det medfører stenging av veien ved Mjønes fra klokka halv tolv søndag. Steningen kan vare i inntil to til tre timer.

Åstfjordbrua medfører stengt vei

Stenger FV714 fra kl 1130 søndag – siste løft utsatt

Publisert: 19. mai 2019 10:24.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Problemer med vind lørdag gjorde at de ikke kunne foreta noen løft på Åstfjordbrua på land. I dag søndag skal begge de to seksjonene på plass og det medfører stenging av veien fra klokka 11.30 og et par timer framover.
- Vi har nettopp fått på plass den nest siste seksjonen og planlegger stenging klokka 11.30 når den siste seksjonen skal løftes over veien, sier assisterende byggeleder Olav Duesten i Statens Vegvesen søndag morgen.

Annonser

Vind hindret løft på lørdag

Etter at kranfartøyet Uglen hadde fått løftet på plass den siste bruseksjonen over seilingsløpet på 17. mai, dro dette fra Åstfjorden lørdag morgen. Det gjenstod da to løft, begge skal foretas med ei stor mobilkran på land. Det er ordnet med en en egen flate for krana nedenfor eksisterende fylkesvei, rett nedenfor utløpet av Mjønetunnelen litt lenger opp i fjellsiden. Her skal mobilkrana blant annet forflytte seg for å få det siste bruelementet på plass.

Det var planlagt et løft på lørdag og det siste skulle skje søndag morgen klokka 07, men det har det blitt forandringer på.

– All løfting i går, lørdag måtte settes på vent da det gjennom hele dagen var et vinddrag her inne i Åstfjorden. Det gjorde at vi sikkerhetsmessig ikke kunne foreta løftet av den planlagte nest siste seksjonen. Dette utsatte vi til søndag morgen, og i dag tidlig var det igjen optimale forhold slik at vi fikk dette løftet på plass, forteller Duesten.

Stenger veien halv tolv

Ser dere for dere noen problemer med det siste løftet nå, og når vil dere stenge av veien i området?

– Vi har bestemt at vi fortsetter med den aller siste bruseksjonen i dag og vi er allerede i gang med forberedelser for dette. Vi vil stenge av veien i begge retninger fra kl halv tolv (11.30) og et par-tre timer mens dette foregår. Vi jobber så fort vi kan og regner med at hele brua da skal være sammenføyd over Åstfjorden i løpet av dagen, sier Duesten i Vegvesenet.

 

Han ber folk være tålmodige og håper på forståelse for stengingen. Entreprenøren er nødt til å ta dette når de værmessige forholdene er optimale, slik at den kompliserte og nøye operasjonen tas på beste mulige tidspunkt. Forsinkelsene i går, lørdag, gjør at det derfor blir to stenginger av veien forbi brutraseen.

Annonser

Les også