Stian Thorvaldsen fra Hitra (tv) og Gunder Espnes fra Frøya har samlet det heftigste fyrverkeritilbudet i nøytral sone på Dolmøya, midt i sentrum for øyværingene.

Stian og Gunder sørger for nyttårsfyrverkeriet til øyværingene

Publisert: 28. desember 2018 12:32.

Del på sosiale medier:

  • 130
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

I løpet av fem dager skal fyrverkeriselgerne som holder til på Næringsparken på Dolmøya, like ved nedkjøringen til Frøyatunnelen, tømme lageret sitt for fyrverkeri til feiringa av det nye året vi går inn i. Fredag ettermiddag prøveskyter de mye av det som kan kjøpes slik at du får anledning til å velge din egen favoritt. I brakka på Dolmøya har de øyregionens heftigste utvalg der folk strømmer til.

Annonser

Her finner du de heftigste batteriene i øyregionen

Det er Stian Thorvaldsen fra Joker Dolmøy og Gunder Espnes fra Espnes Snekkerservice som har gått sammen om å lage utsalget fra de spesialinnredete brakkene som står like bortenfor El-konsult på Dolmøya. Her startet de salget torsdag morgen og skal holde det gående alle dager fram til nyttårsaften. Også på søndag har de tillatelse til å selge fyrverkeri, og da er det kanskje den heftigste salgsdagen for de som vil sikre seg årets salutt til til dagen etter.

– Vi får besøk fra både mange frøyværinger og hitterværinger her i utsalget vårt, forteller de to pyrofantastene som synes det er veldig artig å vise kundene de ulike variantene. For her er det mye å velge i.

Kommer folk fra hele Frøya og Hitra hit

Bak skranken er det fulle hyller med alt fra små bluss og hylere, til de heftigste batteriene som er lov å selge over disk. Slik sett er det tydeligvis mange av de ivrigste oppskyterne av fyrverkeri som vet å finne turen hit dette året, da det står mange kasser med effektbatteri som skal lyse opp nattehimmelen på nyttårsaften. Ja, for det er kun på nyttårsaften du har lov til å fyre opp fyrverkeri uten spesiell tillatelse.

– Det er mange som er innom oss for å sikre seg et bredt utvalg av fyrverkeri, helt fra små rakettbatterier som de kanskje fyrer av etter klokka 18 nyttårsaften for å gjelde de minste i familien, til de mest heftige effektbatteriene og rakettbatteriene som benyttes for å markere overgangen til det nye året. sier Stian og Gunder mens de serverer en kopp kaffe i den spesialbygde og trivelig julepynta brakka de har tilhold i.

Pyrogutta fra Dolmøya legger stor vekt på sikkerhet og gir gode råd til de som kommer innom. Det er så mange ulike ønsker og valg den enkelte er på leting etter for å markere nytt år. Og her har de utvalget, der det i en egen kontainer et stykke unna står lagret store mengder som de håper å få solgt unna før nyttårsaften.

Fyrverkerishow for alle på fredag

Fredag ettermiddag har de satt sammen en oppskytingspakke med ulike varianter av det de har å tilby og mange tar turen innom for å se på noe av det heftigste de har å tilby. Vanligvis er det store salget de par siste dagene før nyttårsaften, og derfor holder de åpent alle dager mellom kl 10 og 18 fram til nyttårsaften.

FYRVERKERISHOW HIGRAF PYROTEAM 27122010

Fyrverkerishowet fra HiGraf pyroteam filmet av May Elin Johansen med et Sanyo Xacti digital movie camera 9,1 mp.(beklager litt støy på filmen hehe)

Slået op af Kåre R. Alfredsson Johansen i Mandag den 27. december 2010

Fredag ettermiddag blir det skikkelig fyrverkerishow på Dolmøya klokka 17. Her fra en tidligere oppskyting.

– Vi håper mange tar turen innom oss her på Dolmøya i ettermiddag sier Stian, som forteller at Gunder er fyrverkerispesialisten av de to, og de har sammen lagt opp til å vise noen fine effekter på nattehimmelen i kveld. Vi starter oppfyringen klokka 17.00 så det er fint om folk stiller seg opp i god tid før det, sier de to entusiastene.

Utvalget er stort ennå, og det har vært godt salg de første par dagene, men erfaringsmessig kommer nok de store «gutta» innom de siste to dagene. For at det er mannfolk som stort sett er innom, legger de ikke skjul på.

– Noen er nok mer ivrig enn andre, og noen går sammen om å lage et felles opplegg for oppskyting i grenda si. Da kan vi godt hjepe til med å sette sammen dette så det blir både variasjon i farger og smell. Hos oss skal de finne både det heftigste og bredeste utvalget av smell og glitter for å markere inngangen på det nye året, gliser de mens de gjør klart for neste oppskytingspakke for en kunde som stikker innom.

Hvordan fyrverkeriværet bli på nyttårsaften er ennå litt usikkert, men vanligvis har det blitt rolig noen timer før midnatt de siste årene slik at det både er trygt og sende opp og fint å se på. Hitra 24 ønsker alle entusiaster et riktig gidt nytt år, og husk det er kun tillatt å fyre opp fyrverkeri mellom klokka 18 nyttårsaften til klokka 02 natt til 1. nyttårsdag.

Annonser

Les også