Den 70 hk båtmotoren ble stjålet etter at tyvene bare har klipt av alle koblinger

Nytt båtmotortyveri på innsida

Stjal 70 hk som var helt ny – hadde kjørt bare to timer

Publisert: 23. februar 2020 14:33.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

I helga ble det oppdaget nok et båtmotortyveri. Denne gangen er det Terje Olsen fra Trondheim som oppdaget at den helt nye 70 hk båtmotoren han hadde kjøpt i fjor høst var fjernet fra den nye båten som stod vinterlagret i teltet sitt på hytta på Kvammen. Det er bare en uke siden det ble meldt om tyveri av fem-seks motorer på Sundlandet og en motor fra Laksåvika.
- Jeg har anmeldt det og skal i alle fall gå til innkjøp av viltkamera som varsler nå, sier en oppgitt Terje Olsen etter oppdagelsen.

Det er ved hytta på Kvammen han nyter helgene på Hitra, Trondheimsmannen Terje Olsen. Etter at han kjøpte seg ny båt og motor i fjor høst ble den såvidt prøvd før han stengte hytta og tok opp båten for vinteren. I et eget lagringstelt like ved hytta skulle båt og motor stå oppbevart til han skulle nyte nye dager på sjøen her ved sitt ferieparadis.

– Da jeg leste om at det var flere tyverier her i lokalavisa ble det et diskusjonstema på jobb i byen, forteller Olsen. Bank i bordet, dette har jeg aldri blitt utsatt for sa jeg da, men tenkte det ville være greit å ta en tur utover til Hitra for å se etter både hytte og båt i helga, forteller han til Hitra 24.

Da han ankom hytta fredag kveld oppdaget han fort at det var skjedd noe. Etter en rask sjekk i vinterteltet for båten, oppdaget han at den nye 70-hesteren var borte fra akterenden av båten. Ledningene og koblingene som var koblet på motoren var bare klipt av. Ikke fant han hjulspor utenfor heller, men det var tydelig at den splitter nye motoren var sporløst forsvunnet.

– Jeg kjøpte jo båten ny i august i fjor og fikk så vidt prøvd den på sjøen før jeg satte den på land. Jeg har bare brukt båten i to timer og det er skikkelig ergelig å ordne opp i alt styret med dette, sier en oppgitt hytteeier.

Men nå blir det i alle fall å anskaffe seg viltkamera og sette opp varsling hvis det skulle dukke opp uvedkommende «gjester». Olsen har ringt politiet for å anmelde forholdet og mandag blir det å troppe opp på politistasjonen i Trondheim for å følge opp dette sier Olsen til Hitra 24.

– Det er jo greit å varsle i media også slik at andre får sjekka båtene sine. Det er tydelig at de vet hva de skal ute etter, for en gammel 30 hk som står like ved er ikke rørt. Det var nok den helt nye 70 hk som er interessant å ta med. Det er tre uker siden jeg var utover sist på hytta, så jeg går ut fra at det nok var i forkant av forrige helg at denne motoren ble tatt med i samme slengen som de andre motortyveriene sier Terje Olsen som synes det er trist at det er slik bølger av motortyverier her ute.

Les også