Sangkoret Harmundi opptrådte under Mangfoldskvelden på biblioteket

Vellykket "Mangfoldskveld"

Stolte over egen kultur og åpne for de andre.

Publisert: 11. november 2018 12:58.

Del på sosiale medier:

  • 15
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

- Det ble en meget vellykket "Mangfoldskveld" med masse folk og mye god underholdning både for store og små, forteller Kasia Czaplis om den andre mangfoldskvelden som ble arrangert på Hitra sist fredag.

Annonser
– Det var utrolig artig å se alle flotte, varme, vennlige mennesker , så nysgjerrig på hverandre og villig til å bidra til et koselig, fredelig og fargerik hittersamfunn, oppsummerer Kasia etter en hektisk og innholdsrik kveld.
Dette er andre året det arrangeres en slik kveld, og det er åpent for alle. Her er det en møteplass for mange av de som kommer fra andre land, som er våre nye hitterværinger, og det er en kveld for å vise mangfoldet av det som tilbys i kommunen. Her bidrar mange med å vise fram både sin egen matkultur og med medbrakte kaker til et velfylt kakebord. Fredag ble det så mye folk at det ble ordnet en egen samling for de yngste på ungdomsskolen.
– Det var ikke plass til alle bibilioteket, så mangee fornøyde barn lekte, spilte og så på barnefilm på ungdomsskolen mens voksne koste seg med konserten og underholdning på biblioteket forteller Kasia. Underholdningen var det  Torid og Ida fra kulturskolen som stod for, sammen med flere sanger fra sangkoret Harmundi. Gitarsten David Black og Gabriëla Lukassen bidro med fine kulturinnslag for de mange frammøtte, sier Kasia Czaplis som synes det ble en veldig fin kveld for alle de mange frammøtte.
Det var Hitra kommune, biblioteket og frivilligsentralen som stod bak årets arrangement. I tillegg bidro alle de mange frammøtte fra ulike land med kaker og mat fra eget land, slik at det ble en innholdsrik kveld.
Kultursjef Omar Pleym ønsket velkommen og fortalte om det brede kulturlivet  på Hitra, samt at han fortalte om kommunens opplevelseskort. Barna som deltok i aktivitetene på ungdomsskolen fikk tildelt deltakerpremier, blant annet med kinobilletter, noe som var veldig populært.
Det var også mange fra Øytun som hadde tatt turen på denne kvelde og de var nysgjerrig på innholdet, akkurat som forrige gang da Mangfoldskvelden ble arrangert. Etter underholdningen ble det hyggelig kos med all maten og drikke til med spennende mat fra blant annet Russland, Polen, Egypt, Sudan, Filippinene, Tyskland, Portugal, Romania, Estland, Syria, forteller Kasia når hun får oppsummert en vellykket kveld.
– Det ble mange gode samtaler, fantastisk og varm stemning, nysgjerrighet på hverandre, vennlige og smilende folk, stolte over egen kultur og åpne for de andre. Til slutt bidro alle sammen med å hjelpe med ryddingen, noe som arrangørene ble veldig takknemlige for etter en hektisk kveld med mye forberedelser og mange folk til stede, sier Kasia i Hitra kommune, en av arrangørene av Mangfoldskvelden.

Annonser

Les også