Stolte utøvere tok sin første gradering i judo

Publisert: 27. mai 2019 11:19.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

I løpet av høsten og denne våren har judo-utøverne i Sandstad Idrettslag trent og øvd seg på nye teknikker og deltatt ivrig på de mange treningene. Siste uke var det endelig tid for første gradering forteller judo-trener Nina Nesset i Sandstad.
- Det har vært en hektisk innspurt før første gradering og nye belter skulle deles ut. Hele syv unge utøvere klarte sin gradering denne gangen, og flere er klare for neste gradering i høst, sier en stolt lagleder.

Annonser
På bildet øverst deltok disse unge utøverne under graderingen: Gradert til gult belte, bakerst fra venstre. Storm, Yosef, Theo, Petter, Adam. Foran fra venstre, Daniel og Sarah. Gradert til orange belte,foran nr 3 fra venstre Elin. Foran til høyre sitter Brage som skal graderes til grønt belte etter sommeren og som stilte som «uke» (partner, hjelper) under graderingen.

Mange nybegynnere strømmer til

Iløpet av høsten og våren har  judoavdelingen i Sandstad idrettslag fått mange nybegynnere i judogruppa si og de har blitt veldig flinke til å trene mener Nina Nesset som er en av de som bruker mye av si tid for å følge opp den ivrige gjengen.
– Det krever mye av den enkelte, men de har vært flinke og stabile på trening og sist uke hadde de sin første gradering. Det var stor stas når nye, fine gule belter skulle deles ut, sier Nina Nesset.
I judo er det syv forskjellige graderinger/farger på beltet, og du kan lese mer om det her
https://www.judo.no/hva-er-judo/graderingssystemet/
Beltefarge Grad Krav
Hvitt 6. Mon/Kyu Nybegynnere starter med hvitt
Gult 5. Mon/Kyu Minimum 30/25 treningstimer
Orange 4. Mon/Kyu Minimum 50/30 treningstimer etter siste gradering
Grønt 3. Mon/Kyu Minimum 70/50 treningstimer etter siste gradering
Blått 2. Mon/Kyu Minimum 70 treningstimer etter siste gradering
Brunt 1. Mon/Kyu Minimum 90 treningstimer etter siste gradering
Svart 1. Dan Minimum 1 treningsår siden gradering til 1. Kyu.*


Totalt var det syv judokas, som de kalles i judosammenheng, som var klar for sin første gradering denne uka, fra hvitt til gult belte. I følge Nesset var det noen som manglet denne kvelden og de skal få sine belter litt seinere sier Nesset.

Elin er av av de stolte utøverne som enda en grad

Elin har trent i to år og fikk sin første gradering for vel ett år siden. Da gikk hun fra hvitt til gult belte. Denne uka skulle også hun graderes og ta steget opp en grad, fra gult til oransje. 

– Hun viste at hun hadde lært alle teknikker som kreves til å ta neste steg opp og hun kunne bytte ut det gule med nytt og fint oransje belte, forteller en stolt leder for judogruppa.
Med stadig nye treninger og øving på nye teknikker kommer det flere som skal forsøke seg nye graderinger opp mot øsnket om å få det sorte beltet. Etter sommerferien står tre gutter klare for å klatre videre på skalaen og da skal Brage, Daniel og Tobias opp til gradering for grønt belte.
– Det er høytidlig stemning og spenning i lufta hver gang gradering står på timeplanen, forteller Nina Nesset. Utøverne jobber målbevisst og gleder seg veldig til dette så dette er stor stas for alle, både utøvere, ledere og foresatte .

Annonser

Les også