Helgas medaljevinnere under Norgesmesterskapet i vektløfting. Fra venstre: Gullmedalje Ronja Lenvik, sølvmedalje Remy Heggvik Aune og bronsemedalje Åse Johanne Berge

Gull - sølv - bronse

Stor medaljefangst for våre vektløftere i NM

Publisert: 28. april 2019 11:00.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Med en tropp på tre utøvere og to trenere har vektløfterne fra Hitra vektløfterklubb tatt hjem en stor medaljefangst fra helgas Norgesmesterskap i Bergen. Med medaljer i alle tre valører må den godt vante klubben si seg godt fornøyd med resultatet fra helgas junior-NM arrangert av AK Bjørgvin.

Annonser

Medaljer til alle våre tre

Klubbens to jenter gjorde sakene sine meget godt og Ronja Lenvik hentet hjem gullmedaljen i 49 kg klassen og Åse Johanne Berge tok bronsemedalje i 55 kg klassen for kvinner. Remy Heggvik Aune deltok i 81 kg klassen for menn og hentet hjem en flott sølvmedalje. Sammen med sin hovedtrener Kristian Ulvan og hjelpetrener Mikal Akseth er det en svært fornøyd gjeng etter helgas mesterskap i Bergen.

Jentene først ute

Ronja var først ute med en startvekt på 45 kg. Det ble godkjent løft og hun økte til 49 kg i andre forsøk. Dette ble ikke godkjent, men i tredje forsøk klarte hun vekta på 49 kg i rykk og fikk dermed en ledelse med 5 kg foran nummer to i samme klasse.

Åse Johanne hadde samme startvekt på 45 kg. Her var hun uheldig og fikk stanga bak seg i det første løftet. Etter et mislykket førsteløft satset hun og økte vekta til 46 kg i sitt andre forsøk. Dette forsøket ble heller ikke godkjent og dermed ble det veldig spennende mot siste forsøk på samme vekt. Tredje og siste forsøket på 46 kg ble heldigvis godkjent løft.

I støt startet Ronja med 50 kg i første forsøk. Dette virket veldig lett og ble godkjent løft. Hun økte derfor til 55 kg i andre forsøk og dette ble også godkjent løft. I siste løftet ba hun om 57 kg. Dette løftet ble ikke godkjent, men totalt holdt det likevel til seier og gullmedalje i klassen 49 kg, med hele 10 kg foran hun som kom på andre plass.

Åse Johanne startet på 55 kg i støt og fikk godkjent løft. Hun økte til 60 kg i andre forsøk, noe som dessverre ble litt for tungt og fikk ikke godkjent dette fra dommerne. Tredje og siste forsøk på samme vekt ble derimot godkjent og hun ble stående igjen med 60 kg i støt, og totalt 106 kg sammenlagt. Dette holdt til bronsemedalje i klassen 55 kg,  kun 1 kg unna sølvmedaljen.

Remy i spennende match

Remy meldte inn en startvekt i rykk på 82 kg og fikk godkjent det første rykket. Han økte i andre forsøk til 86 kg og dette løftet ble også godkjent. I tredje forsøk ble det lagt på 2 kg til 88. Litt surr i forhold til vektøkningen gjorde at han fikk dårlig tid på platten til dette løftet og det ble dessverre ikke godkjent løft. Han ble derfor stående igjen med 86 kg i rykk og lå under med 2 kg i forhold til sølvmedaljen før støtøvelsen.

I støt startet han med 105 kg som gikk veldig greit og ble godkjent. Han la på til 109 kg i andre støtet.  Dette så også greit ut med godkjent løft. Han ledet nå med 1 kg i forhold til sølvmedaljen og det ble veldig spennende. Konkurrerende løfter fikk godkjent sitt tredje støt og Remy måtte ha 113 kg for å dra i land sølvmedaljen. I sitt tredje forsøk gikk han på dette og Remy fikk godkjent og medaljen var sikret, kjempebra.

 

Annonser

Les også