-

Stor pågang for å få stemme – siste mulighet i dag

Publisert: 9. september 2019 10:24.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Valgansvarlig Wivian Selvåg og informasjonssjef Kjell Roar Sæther i Hitra kommune forteller om stor pågang for å få avgitt stemme til årets kommune- og fylkestingvalg.
- Vi har hatt rekordoppslutning med forhåndsstemmer og mange benyttet muligheten for å avgi stemme på første valgdag på søndag forteller de to like før stemmelokalene åpner for siste dag nå klokka 10.

Annonser

Mange forhåndsstemmer

I år har Hitra kommune hatt forhåndsstemming på to stemmesteder, rådhuset og biblioteket i Fillan. På biblioteket har du også hatt muligheten til å stemme på lørdager og det er det ut som mange har benyttet seg av.

– Det ser jo ut som flere har benyttet stemmeretten i år da det ble avgitt hele 743 forhåndsstemmer frem til siste dag fredag. Det er betraktelig mer en det var ved forrige kommunevalg og på første valgdag ved rådhuset søndag var det også 175 som kom for å stemme. Det er kjempebra forteller valgansvarlig Wivian Selvåg.

Ved forrige kommunevalg var Hitra en av de kommunene med dårligst valgdeltakelse, med bare 51,8 prosent av de stemmeberettigede som leverte en seddel i valgurna. Totalt ble det avgitt 452 forhåndsstemmer ved forrige kommunevalg, men allerede tidlig torsdag var det kommet inn over fem hundre stemmer og fredag var det tendenser til kø da mange strømmet til valgurnene på biblioteket og rådhuset.

– Det viser seg at fordelingen mellom de to stemmestedene er ganske jevnstor, det skiller bare noen få stemmer mellom disse to stemmestedene. Det virker som spesielt mange ungdommer har benyttet biblioteket som stemmested og avgitt forhåndsstemme denne gangen, forteller Sæther like før stemmelokalet åpner på siste valgdag mandag.

Håper på god valgdeltakelse

De to valgansvarlige i kommunen håper hitterværingene fortsetter å strømme til valglokalene i dag, mandag. Dette er jo den store valgdagen og de fleste venter med å avgi sin stemme i dag. Ved forrige kommunevalg ble det avgitt 1831 stemmer totalt, inkludert forhåndsstemmer. Slik sett ligger det adskillig bedre til i år.

I dag klokka 10 åpnet alle valglokalene i kommunen opp for å avgi stemme og alle holder opp frem til klokka 18.30 i kveld, mens eventuelt etternølere kan avgi sin stemme frem til klokka 20 på rådhuset i kveld.

Stemmestedene rundt omkring på Hitra, i tillegg til Rådhuset er ;Strand oppvekstsenter, Barman oppvekstsenter, Melandsjø omsorgssenter, Knarrlagsund oppvekstsenter, Kvenvær oppvekstsenter og Hemnskjel oppvekstsenter.

– Vi merker en god oppslutning opp om valget og håper dette fortsetter også i dag. Været er fint, de ulike stemmestyrene sitter klar til å ta imot deg og resultatet av hitterværingenes stemmegiving får vi vite seinere i kveld, sier de to valgansvarlige i kommunen som ønsker alle et godt valg.

Annonser

Les også