Etter festkvelden kunne en stolt gjeng fra Dalpro posere sammen med matminister Olaug Bollestad med sin pris Årets Skaperkraft på 100.000. Foto: Lars Erik Hanssen

En opplevelse for livet for en stor delegasjon fra bedriften

Stor stas da Dalpro kunne motta prisen for «Årets skaperkraft» under Det Norske Måltid

Publisert: 11. januar 2020 12:23. Sist oppdatert: 12. februar 2020 11:27

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

To Hitrabedrifter, Dalpro Gårdsmat og Hitramat var blant finalistene under den 12. finalen i Det Norske Måltid som gikk av stabelen i Stavanger fredag kveld. De deltok i klassene foredlet kjøtt og sjømat, men ble ikke blant årets vinnere her, men fikk hederlig plass i finalerunden. Imidlertid kunne Jan Morten Sørvig i Dalpro komme opp på podiet og motta den nye prisen "Årets Skaperkraft" - en pris som skal være med å utvikle bedriften videre.

Den 12. finalen i Det Norske Måltid retter blikket mot menneskene som setter Norge på matkartet. Norsk mat og drikke er i verdensklasse med høy kvalitet og stort mangfold. Årets Skaperkraft er en ny pris de håper kan bidra til å videreutvikle teamene bak produktene.

Godt representert under finalefesten

Av 40 produkter som var i finalen, var det fantastisk å ha to produkter fra Hitra i denne gjeve festkvelden. Både Hitramat var til stede med daglig leder Anton Fjeldvær og fra Dalpro Gårdsmat var det hele 27 representanter med daglig leder Ole Morten Sørvig i spissen som hadde tatt turen ned til Stavanger for å få med seg denne opplevelsen for livet.

Midt-Norge stakk av med fire spesialpriser, og resten av prisene fordelte seg over store deler av landet under den 12. finalen i Det Norske Måltid.

Dalpro var også i finalerunden med Årets foredlete kjøttprodukt, varmrøkt lammelår av villsau.

40 produkter var nominert til 13 kategoripriser i finalen i 2019, valgt ut av juryer i Stavanger, Oslo, Nordkapp, Kristiansand, Utskarpen i Nordland og Trondheim. I semifinalene var det også to andre bedrifter fra øyregionen som hadde deltatt, henholdsvis Garnvik Røkeri og Frøya bryggeri. I tillegg kom en rekke spesialpriser.

Dalpro vant ny pris for året

Ny blant prisene i år var Årets Skaperkraft, som gikk til DalPro Gårdsmat i Trøndelag, og som arrangørene håper vil bidra til å videreutvikle teamene bak produktene.

Menneskene bak produktene er den viktigste kraften organisasjonen har. Dette er første gang Årets skaperkraft deles ut og det gjøres i samarbeid med Evan-Jones, et internasjonalt rådgivningsselskap som spesialiserer seg på strategi, organisasjon, ledelse og salg. Produktutvikling er beinhardt arbeid og det er viktig å ta seg tid til å reflektere og få inspirasjon.

Daglig leder Ole Morten Sørvig kunne gå på podiet og motta årets nye pris «Årets Skaperkraft»

Juryen hadde denne begrunnelsen for å tildele Hitrabedriften denne prisen.

– Å velge kun en vinner var utrolig vanskelig blant alle de spennende søknadene vi mottok. Etter nøye vurderinger satt juryen igjen med en lokalmatprodusent som ønsker bistand vedrørende utvikling av organisasjonen. De ønsker å ha noen å sparre med på strategiarbeidet sitt og de trenger påfyll i verktøykassen for å lede bedriften og hente inspirasjon til veien videre.

De produserer og leverer matprodukter av ypperste klasse og er leverandør til flere Michelin-restauranter i landet. Dette er en fremoverlent bedrift som ser på utfordringer og endringer som en mulighet for utvikling og vekst. Bedriften skriver i sin søknad at de i likhet med Evan-Jones jobber med å utvikle mennesker.

Dette er en bedrift som tar ekstra samfunnsansvar og har blant annet flere ansatte som har varig tilrettelagt arbeid i sin stab, og det var en stolt daglig leder i Dalpro, Ole Morten Sørvig, som kunne gå opp på scenen og motta den gjeve prisen til stor applaus for den fullsatte salen og egne medarbeidere som fikk en opplevelse for livet under årets finaleutdeling.

Det var en stolt leder for den lokale vekstbedriften Dalpro som kunne motta prisen.

Prisen har en verdi på 100 000 kroner og kan benyttes i tjenester fra Evan-Jones, blant annet til utvikling av team, lederskap eller inspirasjon.

– Det Norske Måltid er en anledning til å feire de dyktige menneskene som produserer fantastisk mat og drikke rundt om i Norge. Felles for dem alle er innovasjon, pågangsmot og investeringslyst, i tillegg til mengder stolthet og entusiasme, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Årets hederspris gikk til kokk og håndverkskonditor Sverre Sætre. Denne prisen tildeles en ambassadør for faget og har stor integritet i bransjen. Første mottaker var Ingrid Espelid Hovig i 2011.

Festdagen startet allerede tidlig på fredag morgen der juryleder i Det norske måltid, tv-kokken Wenche Andersen fikk med seg landbruks- og matminister Olaug Bollestad til å lage to retter av krabbe fra Hitramat og lammelår fra Dalpro.

Du kan se innslaget her.

Les også