Forfatteren Helga Flatland fikk Bokhandlerprisen"En moderne familie" i 2017. Nå kommer hun på Hitrabesøk til uka. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

- Du er hjertelig velkommen

Storfint forfatterbesøk på biblioteket

Publisert: 28. mars 2019 14:01.

Del på sosiale medier:

  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

I 2017 fikk forfatter Helga Flatland Bohandlerprisen for boken"En moderne familie". Daværende kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) overrakte prisen til den kritikerroste forfatteren på Litteraturhuset i Oslo. Nå kommer forfatteren til Hitra bibliotek og inviterer hitterværingene til et dypdykk i hennes forfatterskap og nyeste bok.

Annonser

I en forfatterturne i Trøndelag er også Hitra med i turneprogrammet når den kritikerroste forfatteren Helga Flatland kommer på besøk sammen med Vanja Øyrås fra Fylkesbiblioteket i Akershus som skal ha et intervju med henne.

– Tirsdag kveld kl 19 kan du stifte nærmere bekjentskap med Flatland da vi inviterer til åpen forfatterkveld i bibliotekets lokaler, forteller Ann Merethe Fredriksen på Hitra bibliotek.

Spenning i relasjonen mellom mennesker er ofte tema for Helga Flatlands forfatterskap. Hvordan reagerer og formes vi i møte med andre? Hvilken kostnad har selvrealisering for felleskapet? Og hva med vår innerste kjerne – kjenner vi den? Tirsdag kveld kan du få et dypdykk inn i hennes tanker rundt dette.

Helga Flatland debuterte i 2010 med romanen Bli hvis du kan. Reis hvis du må. Denne vant hun Tarjei Vesaas debutantpris for. Oppfølgeren Alle vil hjem. Ingen vil tilbake kom i 2011 før triologien i 2013 ble avsluttet med Det finnes ingen helhet. I 2015 kom hun med romanen Vingebelastning og En moderne familie ble utgitt i 2017 – en roman hun fikk bokhandlerprisen for.

Det er hennes siste roman, den krtikerroste boken «En moderne familie» som vil være i fokus på arrangementet forteller Fredriksen.

–  I forkant av tirsdagskveldens møte med forfatteren har vi hatt kontakt med en lokal lesesirkel og boka « En moderne familie» er lånt opp i flere eksemplarer, så vi har mange bøker tilgjengelig for den som er interessert, forteller Ann Merethe Fredriksen.

Hitra bibliotek og de ansatte håper mange vil ta turen innom på tirsdag så de kan stifte nærmere bekjentskap med Helga Flatlands forfatterskap. Alle er hjertelig velkommen forteller bibliotekets ansatte.

Annonser

Les også