Det ble mange øyværinger som fikk kjenne på den gode julefølelsen da Strand Seniorbrass hadde sin tradisjonelle kakelinnekonsert fredag. Her er det Gunn Røstad som leser Matja Madonna i starten av andre avdeling på konserten.

Kakelinne-konserten trakk folk fra hele øyregionen

Strand Seniorbrass skapte magisk julestemning

Publisert: 22. desember 2018 21:21.

Del på sosiale medier:

  • 102
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Ingen av de bortimot 350 frammøtte i Sandstad kirke gikk skuffet hjem etter fredagens to forestillinger, der korpset og gjesteartister virkelig skapte god julestemning. Her kom det folk fra både Frøya og hele Hitra. Ekstra hyggelig var det at mange beboere fra Blåfjell og Helsetunet hadde tatt turen til kirka denne kvelden. Nå kan bare jula starte, stemningen er satt.

Annonser

Leverer år etter år

Strand Seniorbrass utfordrer seg selv år etter år med den tradisjonsrike julekonserten, eller kakelinne som de kaller den selv. Her er det tradisjonelle julesanger, flotte soloopptredener fra de mange gjesteartistene som de tar inn, og korpsets eget kor. Og ikke minst skaper opplesingen av Alf Prøysens «Matja Madonna» akkompagnert av musikk den gode følelsen av at nå kan jula bare komme.

Satte julestemningen med sang og korps

I løpet av en hektisk førjulsfredag gjennomførte korpset to stemningsfulle konserter der det nok var flest på den første forestillingen, og da trakk de også mange barn. Korpsmusikk fra Strand har skapt et annet uttrykk for hitterværingene de siste årene, der de virkelig byr på seg selv.

18-åringen John Arne Davies fra Ansnes var årets gjesteartist og fremførte to sanger.

Første avdeling av konserten inneholdt mange melodier som ble fremført av kveldens gjesteartist, 18-åringen John Arne Davies som sang sammen med korpset til «Himmel på jord» og «Hark! The Herald Angels Sing». Vakkert og stemningsfullt fremført på sin debut sammen med korpset.

Korpset stilte også med flere solister denne kvelden og den første som var ut var Ole Ivar Ødegård Lien som spilte trommesolo med «The little Drummer Boy». Ole Ivar er relativt ferskt i Strand Seniorbrass, men har spilt trommer i Barman skolekorps siden 1978 og spiller i tillegg til Strand fortsatt i Barman janitsjar.

Ole Ivar Ødegård Lien ,ed trommesolo i The little Drummer Boy. Roger Lund dirigerer korpset med myndig og siker hånd.

Innimellom samler hele korpset seg omdanner seg til et mektig kor, denne kvelden ledet under Roar Lyng Celius som sikker gjestedirigent. Her byttet Anne Grete Pedersen ut tubaen med å synge som soloartist sammen med resten av koret på sangen «Go tell it on the Mountain», flott fremført av dem alle.

Korpsets eget kor med Anne Grete Pedersen som solist og Roar Lyng Celius som gjestedirigent

Korpsets konferansier denne kvelden var Wenche Børø Larsen som loset publikum gjennom kveldens repertoar på en trygg og underholdende måte.

 

I første avdeling stiftet vi også nærmere bekjentskap med melodier fra korpsets høstkonsert med Helge Førde fra Brazz Brothers med afrikanske rytmer, «Maraba Blue», før de avsluttet med rene korpsnummer med «Pinocchio» og «Walking in the air, Snowman»

Wenche Børø Larsen loset publikum gjennom den 1,5 time lange konserten

Pause med både mat og spleis

Det var lagt inn en 40 minutters pause, der det ble mulighet for både kaffe og kaker, alt gratis som resten av konserten denne kvelden. Men her ble folk oppfordret til å være med på en spleis og gi en skjerv til korpset arbeid og konsert etter evne.

Oppvekstsjef Gunn Røstad i Hitra var årets historieforteller da Matja Madonna av Alf Prøysen ble fremført.

Som alltid på disse Kakelinnekonsertene kommer en utenfra for å lese Prøysens «Matja Madonna», og på forhånd var det klart at det i år var kommunens egen oppvekstsjef, Gunn Røstad som inntok podiet. Og som en oppvekstsjef med ansvar for barns lesing og innlevelse tok hun oss gjennom historien om Matja Madonna akkompagnert av korpset julesanger på en god og fin måte.

Det var flott lyssetting og julestemning ble det virkelig i Sandstad kirke fredag kveld.

Korpset spilte kjente og kjære julemelodier, som satte publikum i skikkelig god stemning. Med sangene, «En stjerne skinner i natt», «Det lyser i stille grender» og «Romjulsdrøm» er det ikke vanskelig å la julefølelsen ta overhånd. Ellers kom de som perler på snor; «Vårres jul», «Det kimer i klokker» og «Julekveldsvisa», alle kjente og kjære julemelodier både for ung og gammel.

Og etter at korpset fremførte «Julekveldsvisa» kom det som mange hadde ventet på «O helga natt» med soloartisten, lastebilsjåføren og altmuligmannen Kåre Hansen som fremførte denne for trettende gang denne jula. Da føles det mektig.

Kåre Hansen fylte kirkerommet med O helga natt der han for trettende gang stod fremst på scenen under denne sangen. Ingen jul uten dette.

Og mens publikum ble takket av og ønsket god jul avsluttet korpset sangen som kanskje avslutter flest julekonserter rundt i hele landet, «Deilig er jorden» med sang, effektfull lyssetting og kirkeklokkenes klang slik at julestemningen sank dypt inn i sjela til hver og en av oss.

Kåre Hansen har gjort det til en tradisjon å stå fremst og fremføre O helga natt i kakelinnekonsertene.

Årets Kakelinnekonsert ble nok en flott opplevelse og korpset kunne ønske alle riktig god jul med den fineste julestemningen de kunne by på.

 

Annonser

Les også