[fvplayer src=»http://www.hitra24.no/wp-content/uploads/2018/02/180213oav_temamote.mp4″ splash=»http://www.hitra24.no/wp-content/uploads/2018/02/180213oav_temamøte-4_export.jpg» width=»1920″ height=»1080″]

Yrkesmesse i ungdomsskolen

Publisert: 14. februar 2018 16:00. Sist oppdatert: 15. februar 2018 8:39

Del på sosiale medier:

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

I ungdomsskolen står alle elevene foran et av sine viktigste valg i livet. Yrkesvalg og utdanningsveier skal velges og være med å forme dem i et langvarig og godt arbeidsliv i åra framover.

– Foreldre har stor påvirkningskraft i valg av utdanning og her fikk ungdommer, foreldre og næringsliv møtes på en felles arena, sier Vibeke Knutshaug fra El-konsult, en av de mange utstillerne. Møtet ble arrangert i et samarbeid med Hitra Næringsforening og må karakteriseres som en absolutt suksess. Det var stappfull gymsal med lydhøre ungdommer og foreldre. Etter de innledende bransjeinnleggene fra lokale aktører kunne rådmann Laila Eide Hjertø invitere alle i salen inn til de mange utstillerne fra bedrifter og opplæringskontor.

Fornøyde utstillere

Vibeke Knutshaug fra El-konsult var en av de mange utstillerne som deltok under denne kvelden.

– Vi var med på å vise fram hva lokalt næringsliv har å tilby kommende generasjoner av interessante yrker og mulige utdanningsvalg.

–  Vi framsnakka yrkesfag generelt og elektrofag spesielt. Ifølge en undersøkelse NHO har gjort er fagbrev mer etterspurt i arbeidsmarkedet enn mastergrad og spesielt elektrikere og automatikere er veldig ettertraktet, forteller en fornøyd daglig leder i El-konsult.

– Mange yrker er nå truet at robotisering, mens det gir våre automatikere flere og  svært interessante arbeidsoppgaver, fortsetter Knutshaug.

-At elever og lokalt næringsliv møttes på felles arena er veldig positivt. Det er jo ment at dette skal bli et årlig arrangement framover, noe som vi er svært positive til.

– Foreldre har stor påvirkningskraft i valg av utdanning og her får ungdommer, foreldre og næringsliv møtes på en felles arena, fortsetter Vibeke Knutshaug, før hun forteller noen ungdommer at velger du elektrofag velger du et trygt yrke med en variert og spennende arbeidsdag med god lønn! Så hva er det å spekulere på fortsetter hun mellom de mange besøkende på standen.

Ønsker å gi kjennskap til lokalt næringsliv

Formålet med møtet var å gi elevene og foresatte en mer inngående kunnskap om det lokale næringslivet og de yrkesvalg de etterspør. Møtet mellom bedrifter og elever kan jo også være med å gi jobbmuligheter både på kort og lang sikt.  Praten på de ulike standene bidro nok til at flere lettere kunne velge sine framtidige yrkesvalg og den utdanningsveien de da må velge. Mange av ungdommene får i løpet av kvelden mulighet for å bli kjent med bedriftene og mulighetene for  å skaffe seg helge- og sommerjobb også. Det var korte bransjeinnlegg fra  Lerøy Midt, Hjorten Hotell, El-konsult og ElektroTeam, Hitra Anleggservice, Hitra Bygg og Betong, Hitra kommune og Cubus Hitra. Det summes godt rundt de ulike utstillerne etter fellespresentasjonen og kvelden ga nok mange drømmer og mål hos ungdommene når de nå står overfor et av sitt livs viktigste valg – hva skal jeg jobbe med videre når jeg blir voksen!

Les også