Dalpro har forberedt seg på høstens slaktesesong

Sverre og Sandra gjør klart for slakt av hjort og sau

Publisert: 30. august 2018 17:03.

Del på sosiale medier:

  • 104
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

- Til helga braker det løs og vi forventer mange jegere som kommer med dyr til slakting sier Sverre Johansen på Dalpro. Han har gjennom mange år hatt ansvaret for denne avdelingen på Dalpro, der det foredles fram kvalitetsprodukter av hjort og sau som kommer inn til slakteriet hver høst. - Nå har vi alt klart foran en hektisk sesong, forteller den drevne matkunstneren som i år får med seg Sandra Bergsnev som skal være med for første gang.

Annonser

Sverre Johansen er en veteran på Dalpro og kjenner godt til systemene som skal på plass nå like før slaktesesongen starter opp.  Sandra Bergsnev  er relativt fersk i gamet, men gleder seg til å være med på dette eventyret som starter i helga.

Hektisk høst

Hver høst ved Vekst-bedriften Dalpro er det hektisk aktivitet når slaktesesongen starter opp. Da skal noen hundre hjort slaktes og forvandles til de fineste stykker mat i alle varianter og et par tusen sau skal innom før de bearbeides og blir til premierte fenalår, spekepølser og mange gode smaksopplevelser. Kunsten er å bearbeide akkurat passe mengde slik at man kan levere etter behovet og ikke blir liggende med noe lager. Til helga er arbeidsstokken rundt veteranen godt forberedt for å ta i mot de første hjortdyrene som kommer inn.

– Lørdag starter jakta og jeg har mottatt mange meldinger fra jegere som melder inn sin interesse for å levere til oss. Vanligvis bruker det å være hektisk med mange dyr på mottaket de første dagene før det blir litt jevnere utover, forteller Johansen, mens han ser til at resten av arbeidsstokken sørger for at lokalene er rengjort og klare for mottak av årets edle vare midt i hjortelandet Hitra.

Sammen med seg jobber Sandra Bergsnev som kom flyttende for et par år siden og jobber som jobbveileder på Dalpro. Hun ble bitt av hjortegalskapen og gleder seg til å få lov til å være med på årets slaktesesong. –

– Det er det som gjør det så spennende å jobbe her, varierte arbeidsoppgaver og spennende opplevelser gjør at jeg trives veldig godt her, forteller Sandra som synes Hitra er ei fin øy å bo på.

Innimellom praten, fyller hun på kjøledisken med mange av Dalpros kvalitetsprodukter som de er så godt kjent for. Spekepølser, fenalår, lammelår og godsaker av hjort og sau. Ikke rart man får lyst på noen av de mange gode produktene som denne vekstbedriften har blitt kjent for opp gjennom årene.

Slaktesesongen starter nå

Lørdag kommer de første hjortedyrene og mandag starter de drevne slakterne og kjøttskjærerne som  nettopp er kommet tilbake for å delta i årets slaktesesong. De har gjort dette i mange år og vender alltid tilbake til Dalpro forklarer Johansen.

– Vi har tre slaktere og kjøttskjærere fra Litauen som er veldig dyktige i faget sitt, elsker det de holder på med og som virkelig kan dette. De kjenenr bedriften godt og gjør sitt til at vi kan få til alle disse fine sluttproduktene. I dag kom de og Ove (Haugen, Dalpros nye sjef) er i mlte med dem og sørger for arbeidskontrakter og en hyggelig prat med dem. Vi gleder oss alle sammen til årets sesong som starter opp nå.

Ove Haugen startet som ny sjef på Dalpro 1. august, og ser frem til å oppleve den hektiske aktiviteten som årets slaktehøst medfører på bedriften. – Nå skal jeg sette meg inn mye, lære og stake ut kursen videre sammen med ansatte og styre sier han mellom noen hektiske runder før slakteriet klargjøres til helga.

Noen nye produkter på gang i år da Sverre? Du bruker jo gjerne å trylle fram noen premieprodukter med jevne mellomrom.

– Hvem vet, smiler matentusiasten Sverre på Dalpro. Vi jobber med produktutvikling hele tida, forklarer Sverre, så vi får se. Kanskje kommer det noe i år også, men det får vi avsløre når sesongen er kommet litt lenger utpå her tror jeg, avslutter Sverre Johansen litt hemmelighetsfull.

Til helga gjør veteranen Sverre Johansen seg klar for årets slaktesesong på Dalpro, men denne gangen også med, skal vi si «skårungen» Sandra Bergsnev, som skal være med på slakteriet for første gang. Sammen skal de sørge for at Dalpro leverer nye premieprodukter med hjort og sau.

Sverre Johansen vil ikke avsløre om det kommer nye spennende produkter denne høsten, men han drar på smilebåndet såp la oss ikke bli overrasket om det kommer noe dette året også. Kvalitetsprodukter er det uansett som produseres på lokalmatbedriften Dalpro.

Les også