Wassana Meka ønsker alle øyværinger velkommen til sin nye restaurant, Thai-station i Fillan.

Etter fem år skulle drømmen gå i oppfyllelse - så kom korona

Takker for all støtten hun har fått

Publisert: 11. april 2020 13:02.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Steg for steg har Wassana Meka (33), jobbet for å åpne sin egen restaurant med thai-mat. Etter en sped begynnelse for fem år siden i en ombygd campingvogn, for deretter å ha sin egen mobile restaurantvogn kunne hun på torsdag åpne opp restauranten "Thai-station" i nye lokaler i Fillan sentrum.
- På grunn av koronatiden ble ikke oppstarten som tenkt, men vi har hatt mange kunder innom som handler og flere som har spist her inne i de nye fine lokalene våre, sier en stolt Wassana som endelig har fått drømmen oppfylt.

Den gamle kjøkkenvogna står utenfor lokalene i det gamle bakeribygget i Fillan, rett ved siden av Power som nylig åpnet i det samme bygget. Nå har Wassana gått fra servering gjennom luka på restaurantvogna som mange har besøkt til å ha sin egne store og flotte restaurant. Fortsatt vil det være enkelt å stikke innom for å ta med seg mat, men de nye lokalene har også fått plass til mange sitteplasser slik at gjestene kan stikke innom å få servert asiatisk mat ved bordet.

Med overgangen fra kjøkkenvogn til egne lokaler var det også naturlig å skifte navn, og fra torsdag er det Thai station som gjelder. Med utvida åpningstider i forhold til tidligere håper hun mange av de faste kundene kommer innom og at nye kommer til. Og selv om det ikke er de enkleste tider å starte spisested akkurat nå, med mange restriksjoner i forbindelse med koronautbruddet, har folket strømmet til siden lokalene ble åpnet.

Slik startet Wassana med sin første take-away, i en campingvogn. Nå har hun fått sin egen restaurant.

– Det har vært masse folk innom og vi har hatt masse å gjøre, forteller Wassana etter et par dagers drift i de nye lokalene. Her har vi fått et mye bedre kjøkken og flere muligheter og det setter gjestene pris på, sier hun mens hun uttrykker sin takknemlighet til alle som har bidratt til at dette ble mulig.

Med ny og utvidet meny og flere kunder innom trenger hun mer hjelp også. Allerede i fjor kom søstera Chantana (40) til Hitra for å hjelpe til å kjøkkenvogna, og nå er hun fast inventar sammen med Wassana.

Wassana Meka (33) t.h, har fått god hjelp av søster si Chantana (40) som står på kjøkkenet og lager de lekreste thai-retter.

I en egen krok i lokalene er det også plass til et lite utsalg av asiatiske varer som folk etterspør, og som hun selv også bruker i matlagingen.

Endelig kan Wassana sette seg ned i egen restaurant, som hun håper fylles av folk etter hvert.

Etter at hun overtok lokalene har hun sammen med familien jobbet lange dager for å få alt på plass i det som er en spesiell påskeuke. Ekstra stas synes hun det var å få en blomsterhilsning fra ordføreren som gratulerte med åpningen. Når påska er over vil hun holde åpent hver dag framover, mens hun følger spent med på hvordan besøket vil bli framover.

Vi gratulerer med åpning og ønsker lykke til.

Les også